Cel mai mare escroc de terenuri din Moldova a fost băgat la închisoare

2984
Florin Gosman si Curtea de Apel Ias
Florin Gosman si Curtea de Apel Ias

@ Curtea de Apel Iași l-a condamnat azi definitiv pe escrocul Florin Gosman la o pedepsă de 6 ani și 2 luni de inchisoare @ Goșman a înșelat doi cetățeni din comuna Miroslava, judetul Iași @ Folosind acte false acesta le-a furat un teren de 5.000 mp in Miroslava

Sentință definitivă de 4 (patru) ani 10 (zece) luni şi 485 (patrusuteoptzecisicinci) zile închisoare circa 6 ani si 2 luni (circa 6 ani si 2 luni) pentru escrocul de terenul Florin Goșman, in vărstă de 45 ani. Acesta a fost judecat de-a lungul timpului pentru mai multe înșelăciuni imobiliare dar astazi a fost condamnat pentru inșelarea unor cetățeni din comuna Miroslava, judetul Iași. În anul 2009, acesta s-a prezentat la domiciliul victimelor, in comuna Miroslava și a pretins că este in cautarea unui teren in zona. „Inculpatul a discutat cu persoana vatamata in prezenta sotiei I. E si a nepotului M. M. afland de la acestia ca persoana vatamata detine o suprafata de 5000 mp in extravilanul comunei Miroslava. Inculpatul s-a prezentat membrilor familiei ca fiind reprezentantul unor oameni de afaceri din cadrul Allianz Tiriac si s-a aratat interesat de achizitionarea terenului, oferind initial suma de 30 de euro mp”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Dupa cateva zile, Goșman a revenit la locuinta victimei și a plecat împreună cu acesta, cu sotia și nepotul persoanei vatamate in municipiul Iasi, cu autoturismul sau, solicitandu-i persoanei vatamate titlul de proprietate pentru a face o xerocopie, motivand ca ii este necesar pentru a o arata persoanelor pe care le reprezinta si care sunt interesate de achizitionarea terenului. Dupa ce a facut copia xerox, a returnat victimei titlul, insa aceasta nu a observat ca de fapt a primit xerocopia color a titlului, iar originalul a ramas la inculpat.

Dupa alte cateva zile, inculpatul a revenit la locuinta persoanei vatamate si i-a cerut sa-l insoțească din nou in municipiul Iasi la un birou notarial pentru a semna niste acte. La data de 20.02.2009, persoana vatamata a mers insotita de nepotul sau la BNP Sora Barzu unde a semnat o procura conform careia Florin Goșman era imputernicit de persoana vatamata sa vanda suprafata de 5000 mp teren. Victima a declarat ca nu a avut cunostinta despre continutul real al acelor acte, intrucat nu i-au fost citite actele incheiate. După aceea Goșman a vandut terenul fara ca ulterior sa mai dea vreun semn. În același dosar, pe data de 4 septembrie 2019, Judecătoria Iași l-a condamnat la o pedeapsă de 5 ani și 2 luni de închisoare. Procurorii au facut apel iar astazu Gosman a fost condamnat dupa cum am mai spus la 4 (patru) ani 10 (zece) luni şi 485 (patrusuteoptzecisicinci) zile închisoare, circa 6 ani si 2 luni. Acesta a mai fost cercetat si trimis in judecata pentru ca inșelat cetațeni printr-o metoda asemanatoare si in alte judete. In judetul Iași i-au mai cazut victime doi cetațeni din comuna Valea Lupului.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.