Criminalii din Tibana au impartit pedeapsa frateste: numai cate 12 ani de caciula

2597
Ovidiu Costel si Ciprian Georgian Burlacu-de la stanga la dreapta
Ovidiu Costel si Ciprian Georgian Burlacu-de la stanga la dreapta

@ In conditiile in care au batut un consatean pana a murit, fratii Ciprian Georgian Burlacu si Ovidiu Costel Burlacu au primit fiecare cate o pedeapsa de numai  12 ani de inchisoare @ Sentinta a fost pronuntata astazi de Tribunalul Iasi @ Crima a avut loc in anul 2018 inainte de Craciun

In conditiile in care au batut un om pana a murit, fratii Ciprian Georgian Burlacu si Ovidiu Costel Burlacu au primit astazi cate o pedeapsa de numai 12 ani de  inchisoare din care au executat un an si ceva in arest preventiv. De asemenea cei doi au fost obligati sa plateasca sotiei si fiicei minore a victimei cate 35.000 lei reprezentand despagubiri morale. Sentinta (vezi aici) nu este definitiva. Reamintim ca aceasta crima s-a petrecut pe data de 23 decembrie 2018 inainte de Craciun iar victima a fost Mihai Rache in varsta de 30 de ani. Ciprian Georgian Burlacu pe atunci de 22 de ani  si Ovidiu Costel Burlacu l-au agresat seara pe drumul care face legatura dintre localitatile Poiana Manastirii si Alexeni din comuna Tibana. Ciprian Burlacu si Mihai Rache se aflau in conflict din 2017 iar in seara respectiva cand si-a vazut dusmanul pe drum l-a chemat in ajutor si pe Ovidiu Costel Burlacu pentru a-i veni de hac. „In aceste conditii inculpatul sustine ca l-a sunat pe fratele sau Costel Ovidiu Burlacu caruia i-a cerut sa vina sa-l ajute. Avand in vedere ca locuinta familiei Burlacu se afla in apropierea locului unde se desfasura agresiunea, inculpatul Burlacu Ovidiu Costel a ajuns imediat si impreuna cu fratele sau au continuat sa aplice lovituri victimei pana cand au intervenit cateva persoane care s-au alertat din cauza strigatelor victimei”, au constatat procurorii.

„Nu mai da, ca ma omori!”

Satenii care au vazut incidentul au povestit ca au vazut 2-3 persoane care loveau cu pumnii si picioarele o alta persoana cazuta la pamant. Un alt, martor, G.O. a declarat ca  l-a auzit pe Rache in timp ce ii implora pe agresori sa nu-l mai loveasca. „Martorul declara ca a auzit tipete si o voce care spunea: ” nu mai da ca ma omori”. In continuare martorii au decis sa se deplaseze la locul de unde veneau strigatele. In timp ce se apropiau martorii au vazut siluetele a doi barbati care loveau cu pumnii si cu picioarele pe un alt barbat intins la pamant”,  au mai constatat procurorii.

Martorii i-au rugat pe agresori sa nu-l mai loveasca dar acestia au fost amenintati de fratii Burlacu care incepusera sa vine nervosi spre ei. In acest moment martorilor li s-a facut frica si s-au adapostit in locuinta unui alt satean. Lovit de nenumarate ori Mihai Rache a fost abandonat in zapada, nu se mai putea misca. Dupa un timp acestea au revenit cu o caruta si l-au dus la ei acasa dupa care au sunat la 112 sustinand ca au fost atacati de Rache la ei acasa, ceea ce era o minciuna evident. Potrivit primelor concluzii trase de medicii legisti moartea a survenit in primul rand deoarece fratii Burlacu  i-au spart craniul dar si pentru ca Rache a fost abandonat in frig, in zapada. Anchetatorii au stabilit ca Rache a fost lovit in cap cu o secure. Mai multe detalii au fost prezentate in editiile anterioare ale Dezvaluirea.ro (vezi aici si aici).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.