O nouă lovitură pentru Corduneni. Vasile Călin trimis în judecată pentru pariuri neonorate

3335
Vasile Calin (Corduneanu)
Vasile Calin (Corduneanu)

@ În numai două săptâmâni procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis in judecată in două dosare penale pe Vasile Calin, unul pentru mărturie mincinoasă și un altul pentru delapidare @ Acuzatiile de delapidare, dosar despre care vorbim in acest articol se refera la faptul ca Vasile Călin ar fi jucat la păcănele și la pariuri sportive fara sa plateacă, in complicitate cu o angajata de la Kings Club

Vasile Călin, cel mai temut dintre frații Corduneanu a reușit performanța de a fi trimis in judecată in doua dosare penale in numai doua saptamani. Astfel, dupa ce in noiembrie 2020 a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, în dosarul in care prietenul sau este acuzat de șantaj (vezi aici), in luna decembrie, Vasile Călin a fost trimis in judecată și pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare (vezi aici). Vasile Călin este acuzat de delapidare deoarece in complicitate cu o angajată a sălii de jocuri, pe nume Marinela Motogna ar fi obtinut ilegal aproape 10.000 euro. Faptele s-au petrecut în sala de jocuri aparținând firmei Kings Club SRL, din complexul Cotnari, municipiul Iași, patronată de familia Florescu. Compania este patronata direct de Daniel Florescu iar în acest dosar este reprezentată de Cătălin Florescu. De asemenea, in acest dosar a mai fost cercetat pentru tăinuire si  Silviu Marian Iftimoaia, un apropiat al fratilor Corduneanu, trimis de asemenea anterior in judecata, in august 2020 pentru marturie mincinoasa in dosarul in care un alt membru al clanului si anume Bogdan Corduneanu este judecat pentru tulburarea linistii publice (vezi aici).

Pariau și jucau la păcănele cu banii patronului sălii de noroc

SC Kings Club SRL a fost păgubită prin doua metode. Prima se referă la faptul că angajata Kings Club îi dădea direct bani din casierie lui Vasile Călin pentru a-i încărca în aparatul de tip slot-machine (păcănele) la care juca Silviu Marian Iftimoaia. Faptele s-au petrecut in ziua de 22 aprilie 2019. Polițișții au constatat dupa vizionarea camerelor de luat vederi din sala de noroc ca Marinela Motogna i-a dat bani lui Vasile Călin de 24 de ori. Cu alte cuvinte Vasile Călin juca la păcănele prin intermediul lui Iftimoaia. Asta deoarece el se jurase că nu va mai juca la păcănele. Cealaltă metodă se referă la faptul că aceiași angajată i-ar fi permis lui Vasile Călin să completeze bilete pentru pariuri sportive fără să-i încaseze banii. „Așa cum rezultă și din declarația martorului C.B angajat al SC Kings Club SRL care a verificat situația incasarile zilnice din cele 5 aparate de slot machine de la Agenția Cotnari, valoarea prejudiciului cauzat prin savarsirea infractiunii de delapidare este de 27.421 lei suma care a fost scoasa din gestiunea societatii de catre inculpata Motogna Marinela si inmanata inculpatului Călin Vasile fost Corduneanu. Rezulta de asemenea ca valoarea prejudiciului produs prin emiterea biletelor la pariurile sportive fara a incasa suma reprezentand miza este de 16.000 lei”, se arata in actele de acuzare.

Prin urmare prejudiciul calculat in acest dosar este de 43.421 lei. Motogna Marinela si Vasile Călin au fost trimiși in judecată pentru delapidare iar in cazul lui Silviu Marian Iftimoaia s-a dispus clasarea nefiind trimis in judecată pentru tăinuire.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.