Un manager de la Carrefour Era a furat din magazin cu camionul hipermarketului

24341
Carrefour Era
Carrefour Era

@ Procurorii ieșeni l-au trimis in judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare pe Flavyus Petroșanu fost manager de raion la Carrefour Era @ Folosindu-se de niste complici din exterior Flavyus Petroșanu a carat din magazin cantitati insemnate de bunuri pe care nu le-a achitat

Procurorii ieșeni de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au finalizat recent un dosar cu un conținut infracțional inedit. Un fost manager de la Carrefour Era a avut ingeniozitatea să delapideze hipermarketul cărând bunurile furate cu autoutilitarele unității. Cel trimis in judecata (vezi aici) se numeste Flavyus Petroșanu și a fost manager de raion la Carrefour Era. Cu ajutorul unor complici din exterior acesta a sustras din magazin saltele și cauciucuri prejudiciul total suferit de Carrefour Romania SA fiind de  20.249,51 lei. Cum opera Flavyus Petroșanu. Acesta le spunea prietenilor care i-au fost complici ca el nu poate sa cumpere produse din magazin si astfel le dadea bani sa vina să achizitioneze bunuri in locul său. Aceștia plăteau produsele si plecau cu ele acasă. După aceea intra in rol Petroșanu care mergea la asistentii de vanzari si le spunea ca trebuie sa intocmeasca facturi de livrare la domiciliu sustinand ca bunurile fusesera achitate dar nu fusesera ridicate. In realitate bunurile fusesera ridicate de prietenii lui Petroșanu dar acesta se folosea de acelasi bon de fiecare data pentru a dubla cantitatea pe care voia sa o obtină.

A furat saltele si cauciucuri

S-a constatat ca Flavyus Petroșanu a operat in modul descris mai sus de 5  ori. Astfel, in data de 5.10.2015 Petroșanu i-a dat prietenului sau LMC suma de 5.200 lei pentru a cumpara 4 saltele dormeo. LMC a platit saltelele, le-a luat si a plecat. In aceiazi zi Petrosanu l-a rugat pe asistentul de vanzari sa faca factura de livrare la domiciliu pentru 4 saltele dormeo. Pentru ca pe stoc se mai aflau doar doua saltele a fost livrata numai jumatate din cantitate. Dupa aceea Petroșanu s-a reprofilat pe saltele. In data 2.10.2015 folosindu-se de asemenea de un prieten caruia i-a dat 2.800 lei sa cumpere anvelope, Petrosanu a sustras 16 cauciucuri marca Debica. In data de 24.10.2015 prin aceiasi metoda a sustras 16 anvelope marcile Debica, Dunlop si Pirelli in valoare totala de 3.400 lei. Tot prin aceiasi metoda au fost sustrase in data de 1.11.2015, un numar de 16 anvelope marcile Dunlop si Pirelli in valoare totala de  6.200 lei.  Dupa 4 zile prin aceiasi metoda au fost sustrase  16 pneuri marca Debica in valoare de 2.800 lei. Toate bunurile obtinute in acest mod au fost carate la domiciliile prietenilor lui Petrosanu cu autoutilitarele hipermarketului. Prietenii lui Petrosanu au fost cercetati pentru complicitate la delapidare dar in final acestia au scapat, nu au fost trimisi in judecata. Dupa ce bunurile furate ajungeau la domiciliile prietenilor, Petrosanu le prelua si le vindea la preturi mai mici.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.