Bufonul Politiei executat pentru frauda. Fiscul vrea sa-i ia toata averea

5167
Maluti era protejatul DGA
Averea lui Malauti va fi executata pentru frauda

@  Este vorba despre Constantin Malauti, prietenul politistilor si al ofiterilor anticoruptie @ Fiscul iesean a obtinut zilele trecute la Tribunal o sentinta care-i permite sa execute averea acumulata acum de acest personaj membru marcant al PNL Iasi @ S-a stabilit ca Malauti in  calitate de administrator al firmei sale, s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul statului

Bufonul Politiei se asteapta la alte zile negre. Vorbim de acelasi Constantin Malauti cel despre care scriam in editiile anterioare ca are ”relatii” printre politisti si ofiterii anticoruptie de la DGA Iasi. Individul, care este si membru marcant al PNL Iasi (lider zonal si aspirant la fotoliul de primar al comunei Cotnari) era atat de bine protejat de ofiterii MAI  incat la o petrecere si-a permis sa-si bata joc de haina de politist( foto). Iata insa ca se apropie funia de par. Zilele trecute, Fiscul iesean a obtinut la  Tribunalul Iasi (vezi aici sentinta) o decizie care-i permite sa execute averea lui Malauti pentru ca firma sa, Mariuca Serv SRL care detine printre altele un supermarket in comuna Cotnari, vis a vis de primarie s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor catre  bugetul statului. Fiscul ii va executa averea lui Malauti  prin procedura ”angajarii raspunderii solitare”. Aceasta procedura prevazuta de legislatia fiscala prevede executarea averii administratorilor de firme care s-au sustras de la plata obligatiilor catre buget daca au facut asta prin savarsirea unor acte financiare frauduloase. In cazul lui Malauti, suma revendicata de statul roman este de  237.038 lei. Judecatorii au aprobat executarea averii lui Malauti deoarece s-a dovedit faptul ca firma a avut incasari dar Malauti nu a vrut sa-si achite datoriile. ”Declararea de catre societate a unor active in suma de 1.058.670 lei, neachitarea decat parțiala a obligațiilor fiscale reținute de la salariați si declarate ca fiind datorate bugetului de stat consolidat , conjugate cu derularea, in aceeași perioada, de contracte ce au dus la incasarea de sume consistente in contul societații ce deține atat pe 2016 cat si 2017 cifre mari de afaceri , efectuarea de cheltuieli cu bunuri imobile care nu apar in proprietatea societații, nefiind intabulate de administrator , releva o incalcare sistematica a reglementarilor vizand activitatea financiar-contabila care, din punct de vedere subiectiv, nu se poate obiectiva decat in rea-credința, un element suplimentar in acest sens fiind constituit si de necooperarea cu organul fiscal a reclamantului , astfel cum rezulta si din cuprinsul deciziei atacate”, se arata in sentinta judecatorilor.

Plangere penala

Trebuie sa reamintim ca in acelasi timp ANAF i-a facut lui Malauti si o sesizare penala pentru evaziune fiscala. Aceasta a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi cu nr. 890/27.06.2017 si astfel a fost constituit dosarul penal 369/P/2017. Asta deoarece Malauti si Mariuca Serv au inregistrat facturi furnizate de la firme inregistrate de rromii din Harlau de pe strada Pastorel Teodoreanu pentru a insela statul cu suma de 237.038 lei (debitul indicat mai sus) din care, 146.671 reprezinta impozit pe profit iar 90.367 lei reprezinta TVA. Firmele care i-au furnizat facturi lui Malauti pentru a-si acoperi achizitiile fictive se numesc S.C Gecoled Metal SRL Harlau, S.C Metal Lux SRL Harlau, SC Klemas Lux SRL). Reamintim de asemenea ca Malauti beneficia de protectia ofiterului DGA, Vasile Ungureanu. Asta deoarece rudele acestuia frati, cumnate etc au fost asociate la Mariuca Serv SRL. De aceea Malauti isi permitea sa-si bata joc de uniforma de politist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.