Revolta la Iasi! Regele Asfaltului acuzat ca a sechestrat o comuna intreaga

3743

@ Locuitorii comunei Cotnari acuza ca o firma patronata de Ioan Echimov asfalteaza drumul in bataie de joc @ Timp de o saptamana o masina cu inscriptia Eky Sam a blocat  drumul principal din comuna in conditiile in care nu s-a lucrat in tot acest timp @ „Au blocat drumul cu masina aceasta pe care scrie Eky Sam iar dupa aceea nu au mai lucrat. Mureau oamenii cu zile in sat, ambulantele  nu puteau ajunge la ei”,  a spus un satean @ „S-au plans si la mine oamenii eu am incercat sa le explic ca asa  trebuie facut. Unii au inteles”, a spus Vasile Cretu, primarul comunei Cotnari

Regele Asfaltului, adica Ioan Echimov patronul grupului de firme Eky Sam a starnit indignarea locuitorilor din comuna Cotnari. Asta deoarece angajatii lui Echimov de la firma Eky Route au blocat timp de o saptamana  drumul judetean care traverseaza comuna Cotnari astfel incat intreaga comunitate a ramas paralizata. Cei care se deplaseaza cu masina sau cu maxi-taxi si lucreaza in afara localitatii au iesit cu mare dificultate pe rute ocolitoare lungi de kilometri, pe dealuri, au intarziat cu orele sau au renuntat la deplasare, ambulantele  nu au putut ajunge la bolnavi si asa mai departe. Locuitorii din comuna nu ar fi fost atat de  revoltati daca nu ar fi observat ca in tot acest timp cat drumul a fost blocat lucrarile nu au avansat deloc. „Au blocat drumul cu masina aceasta pe care scrie Eky Sam iar dupa aceea nu au mai lucrat. Mureau oamenii cu zile in sat, ambulantele  nu puteau ajunge la ei”,  a spus ieri un satean.

In plus oamenii au mai aratat ca la santul de la marginea drumului se lucreaza de peste o luna si nu mai pot intra cu masinile in propriile curti.

Primarul a incercat sa calmeze lucrurile

Zeci de sateni revoltati s-au plans si primarului comunei Vasile Cretu. Acesta a incercat sa-i lamureasca desi este vorba despre un drum judetean aflat in administrarea Consiliului Judetean Iasi. Lucrarile de asfaltare sunt platite si monitorizate de Consiliul Judetean prin Directia de Drumuri Judetene. „Sigur s-au plans si la mine oamenii dar sa stiti ca au existat unele variante ocolitoare. Trebuia blocat drumul, asa cere tehnologia pentru zona respectiva. S-au pus niste straturi cu materiale speciale inainte de asfaltare si nu trebuia sa se circule. A fost mai dificil pentru cei cu maxi-taxi cei care conduc mijloace de transport in comun”, a spus Vasile Cretu.

Seful de la Drumuri: „Acum e bine”

De asemenea, Ciprian Ovidiu Ciucan directorul Directiei de Drumuri Judetene a spus de asemenea ca blocarea drumului era necesara pentru ca s-au asternut niste straturi speciale de materiale inainte de asfaltare. „Acolo in zona este un teren moale. Ia mergeti sa vedeti astazi ca treaba e buna. Dirigintele meu de santier m-a  informat ca nu mai sunt probleme”, a spus Ciprian Ciucan.

Echimov: „Nu pot vorbi”

„Consiliul Judetean (CJ) a semnat in luna septembrie a anului trecut contractul in valoare de ” 44,2 milioane lei pentru modernizarea drumului judetean 281C. Drumul face legatura între intersectia DN28A (Blagesti), Todiresti, Coasta Magurii, Cotnari si DN 28B (Cotnari).Contractul a fost semnat  cu asocierea Eky Route ( o alta firma a lui Echimov) si Dimex 2000 Company, iar termenul de executie este de 18 luni. Fondurile provin din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvalurirea.ro, Ioan Echimov a spus ca nu poate vorbi. Asta dupa ce a auzit intrebarea legata de problema de la Cotnari. „Imi pare rau nu pot vorbi, sunt pe Aeroport”, a spus Echimov.

Reamintim ca acesta detine si firma Eky Sam condamnata intr-un dosar de coruptie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.