Cabinetul lui Tudorel Toader a fost distrus. Asigurările refuză să achite despăgubiri

17160
cabinet notar Toader si Alexandru si Tudorel Toader
cabinet notar Toader si Alexandru si Tudorel Toader

@ Spațiul în care funcționează cabinetul notarial Toader, din centrul Iașului, a fost distrus în urma unei indundații provocate de o avarie la o conductă de apă aparținând ApaVital @ Din cauza presiunii prea mari, țeava s-a spart iar spațiul pe strada Anastasie Panu în care funcționa cabinetul a devenit nefuncțional cel puțin 10 zile @ Acum Societatea Profesională Toader cere să fie despăgubită de ApaVital cu suma de 80.000 lei

Cabinetul notarial înființat de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader împreună cu fiul său Alexandru a fost distrus în urma unei inundații iar firma de asigurări care lucrează cu furnizorul de apă din municipiul Iași refuză să acorde despăgubirile. Astfel, Societatea Profesională Notarială Toder din Iași a chemat în judecată ApaVital, Veolia și Termo Service pentru a fi despăgubită în urma distrugerilor provocate de o inundație care a avut loc pe data de 30 iunie 2020, seara, după ora 20:30, avarie în urma căreia cabinetul situat pe strada Anastastie Panu nr.13 bloc Ghica Vodă 1B a fost distrus. Practic s-a spart coloana de alimentare cu apă a blocului iar Alexandru Toader, reprezentantul societății notariale susține că acest lucru s-a întâmplat din cauza presiunii prea mari de pe coloană. Deși Alexandru Toader a ajuns la birou la scurt timp după ce s-a spart țeava aceasta nu a reușit să evacuze toată apa în ziua seara respectivă.

cabinet notar Toader
cabinet notar Toader

ApaVital a băgat presiune prea mare pe țeavă

Situația de fapt a fost constatată de un executor judecătoresc iar un expert tehnic judiciar a constatat că țeava s-a fisurat datorită presiunii prea mari de pe conductă. Distrugerile au fost semnificative, pereții, podeaua și instalația au suferit avarii grave astfel încât reparațiile au costat 60.000 lei. Cabinetul notarial a notificat ApaVital sa achite despăgubirile. Furnizorul de apă a solicitat ca despăgubirile să fie achitate de firma de asigurări cu care ApaVital are contract pentru astfel de situații, Omniasig. Însă, Omniasig a refuzat să achite despăgubirile motivând că nu a găsit vreo culpă în sarcina ApaVital. Omniasig susține că avaria s-a produs din cauza unui hodrofor care se află într-un punct termic care era administrat de Veolia și în care angajații ApaVital nu aveau acces. Acesta este motivul pentru care societatea notarială a cerut ca situația să fie tranșată de judecători. Suma de 80.000 lei solicitată drept societatea notarială, reprezinta contravaloarea reparațiilor dar despăgubiri pentru perioada de 10 zile în care biroul a fost închis, precum și cheltuieli judiciare.

Război imobiliar cu amenințări între dezvoltatorul „Tolea” și un notar. „Nu cumperi fără acordul meu”

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.