Război imobiliar cu amenințări între dezvoltatorul „Tolea” și un notar. „Nu cumperi fără acordul meu”

27023
Catalin Tudosa zis Tolea aratand cu pumnul
Catalin Tudosa zis Tolea aratand cu pumnul

@ Supărat că soții Berariu, Cosmina Georgiana Berariu și Cristian Dumitru Berariu-dezvoltator i-au suflat o tranzacție, dezvoltatorul Cătălin Tudosă zis Tolea a cerut in justiție anularea contractului de vânzare-cumpărare și a pierdut @ Tolea plătise un avans pentru o casă și un teren în suprafață de 1.788 mp în Lunca Cetățuii @ Între timp, femeie care a vândut s-a răzgândit și a vândut proprietatea către soții Berariu @ Cristian Berariu sustine ca ar fi fost amenintat de Tolea @ „Pe un ton nu tocmai prietenos a început să mă amenințe”, a spus in fata judecatorilor Berariu @ Tolea susține că neînțelegerile s-au incheiat in urma cu o luna desi au trecut doar cateva zile de când judecatorii au pronuntat o sentinta in dosar si au respins cererea lui Tolea de anulare a contractului de vânzare-cumpărare

Război între doi dezvoltatori și un notar pentru o bucata de teren în Lunca Cetățuii. Actorii sunt Cătălin Tudosă zis Tolea și soții Berariu, notarul Cosmina Berariu și Cristian Dumitru Berariu, de asemenea dezvoltator imobiliar. Tolea s-a supărat deoarece in luna august a anului 2008 a încheiat cu o femeie pe nume Olga Micșunica Ciobanu un antecontract pentru a cumpăra o cumpăra în Lunca Cetățuii o casă cu etaj si mansardă dar și o suprafata de teren de 1.788 metri patrati. Femeia i-a vandut astfel lui Tolea numai 5/8 din proprietate deoarece era coproprietar cu alti mostenitori. Pentru ca nici nu era dezbatuta mostenirea nu s-a putut încheia nici contractul de vânzare-cumpărare. În schimbul cotei sale din proprietate femeia primea de la Tolea un apartament cu 3 camere in blocurile pe care acesta le construia la Lunca Cetățuii dar si o diferenta de 352.982 lei din care femeia a primit in momentul semnarii antecontractului 30.000 lei, restul urma sa fie achitat in momentul semnarii contractului de vânzare-cumpărare.

Soții Berariu i-au suflat afacerea

În perioada respectivă soții Berariu erau în căutarea unui teren pentru amenajarea unui cabinet notarial în Lunca Cetățuii. La un moment dat au discutat și cu Tolea despre cumpărarea unei suprafete de 2.400 mp în Lunca Cetățuii. Tolea a sustinut în fața judecătorilor că scos și certificat de urbanism pentru acest teren la solicitarea soților Berariu care ar fi vrut să cumpere. În replică, soții Berariu au arătat că Tolea nu a vrut decat să dezmembreze si sa le vanda doar 1.000 mp din cei 2.400 mp, iar pe suprafața pe care dorea să o înstrăineze nu se putea construi nimic deoarece era traversata de o țeavă de canalizare. Între timp, deși prelungise intelegerea cu Tolea de vreo două ori, Olga Micșunica Ciobanu a finalizat dezbaterea moștenirii și a vândut împreună cu ceilalți moțtenitori, întreaga proprietate către Biroul Notarial Berariu Cosmina Georgiana.

Tranzacția a fost incheiată la finul Alexandru Toader

Ionut Alexandru Toader si Bianca Tiron au fost cununat de sotii Berariu
Ionut Alexandru Toader si Bianca Tiron au fost cununat de sotii Berariu

Olga Micșunica Ciobanu si ceilati mostenitori, Maria Magdalena Ciobanu, Anthony Ciobanu etc. au vandut proprietatea in data de 4.04.2021 contra sumei de 167.000 euro actele fiind incheiate la Biroul Notarial Toader, biroul lui Alexandru Toader, fiul lui Tudorel Toader, in prezent rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, fost ministru al Justitiei. Alexandru Toader a fost cununat pe 9 septembrie 2018 de sotii Berariu. Tolea a cerut in justitie anularea acestui contract de vanzare-cumparare si a pierdut. Desi sentinta a fost publicata in urma cu cateva zile Tolea sustine ca litigiul s-a incheiat in urma cu circa o luna dupa ce si-ar fi recuperat avansul platit. „S-a terminat, mi-am recuperat avansul”, a spus telefonic Tolea.

Berariu susține ca a fost amenintat

Înainte să se ajunga la proces intre cei doi bărbați ar fi avut loc un schimb de replici iar Berariu sustine ca Tolea l-ar fi amenintat. „A doua zi am primit de la numitul Tudose Cătălin un mesaj în care îmi spunea că el a plătit 20.000 euro pârâtei Ciobanu Olga Micșunica. Văzând mesajul l-am apelat telefonic pentru a vedea despre ce este vorba, moment in care pe un ton nu tocmai prietenos a început să mă amenințe întrucât nimeni nu poate cumpăra teren în zona lui fără să-l întrebe și dacă acel teren îi aparține”, a aratat Berariu in fata judecatorilor.

Întrebat daca l-a amenintat pe Berariu, Cătalin Tudosă nu a răspuns.

Citeste si „Chirica ingroapa zona Poitiers pentru Tolea. Blocuri de 11 etaje in loc de sosea cu 6 benzi”.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.