Ce au spus judecătorii ieşeni în procesul dintre Maricel Popa şi poliţişti! Senatorul a spus că se grăbea să ajungă la fratele său, care ar suferi de afecţiuni cardiace! (EXCLUSIV)

231
Maricel Popa
Maricel Popa

@ Maricel Popa a suferit o înfrângere ruşinoasă în procesul pentru carnetul de conducere @ Agenţii de Poliţie „au dat de pământ” cu senatorul de Iaşi @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins plângerea formulată de senatorul PSD @ Acum, judecătorii au dat publicităţii şi motivarea sentinţei emise în acest caz

 

Maricel Popa a suferit o înfrângere ruşinoasă în procesul pentru carnetul de conducere! Astfel, agenţii de Poliţie „au dat de pământ” cu senatorul de Iaşi! Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins plângerea formulată de senatorul PSD.

În plângerea adresată judecătorilor ieşeni, senatorul PSD a precizat că a fost sancţionat din pricina vitezei cu care se deplasa. „Prin procesul-verbal încheiat pe 13 iulie 2022, s-a reţinut în sarcina mea că, în aceeaşi zi, la ora 20:12, aş fi condus autoturismul marca Skoda dinspre Iaşi către Movileni cu viteza de 110 kilometri la oră, într-o zonă cu o limită de 50 de kilometri la oră, depăşind, astfel, viteza legală cu 60 de kilometri la oră”, a afirmat Maricel Popa.

El a adăugat că, prin procesul-verbal amintit, a fost sancţionat cu un avertisment, dar şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 90 de zile. „Vă rog să constataţi nelegalitatea procesului-verbal întocmit cu încălcarea dispoziţiilor legale, sub aspectul lipsei indicării locului săvârşirii faptei”, a mai spus senatorul PSD. Popa a subliniat că agentul constatator a menţionat „doar” Drumul Judeţean (DJ) 282 Iepureni.

 

Senatorul ieşean a dat vina pe un indicator

 

Maricel Popa a mai menţionat în plângerea adresată instanţei că, în opinia lui, procesul-verbal ar fi lovit de nulitate, pe motiv că nu ar fi fost indicat actul normativ sancţionator. „Procesul-verbal este lovit de nulitate şi sub aspectul caracterului ilizibil al unei părţi din descrierea faptei, unde ar fi trebuit să se afle identificarea mijlocului tehnic cu ajutorul căruia a fost constatată contravenţia”, a mai spus senatorul de Iaşi.

Acesta a mai dat vina pe faptul că indicatorul de la intrarea în localitatea Iepureni nu ar fi vizibil. „Indicatorul de la intrarea în localitatea Iepureni nu este poziţionat astfel încât să fie vizibil pentru participanţii la trafic, fiind «ascuns» în vegetaţie”, a încheiat politicianul ieşean.

 

Maricel Popa a spus că se grăbea să ajungă la fratele său

 

Senatorul PSD Maricel Popa nu a negat că ar fi încălcat legislaţia rutieră, adică nu a contestat că ar fi circulat cu viteza menţionată de poliţiştii ieşeni. Acesta a contestat doar aspecte tehnice care ţin de întocmirea unui proces-verbal de contravenţie. Senatorul ieşean a mai afirmat în instanţă că fratele lui se simţea rău din pricina unor probleme cardiace şi că s-ar fi grăbit să ajungă la el.

„Viteza mărită avea drept justificare o urgență medicală. În concret, mă grăbeam să mă deplasez spre lacul pe care se afla la pescuit fratele meu. Urmare a unor probleme cardiace de care acesta suferă și a căldurii din 13 iulie, acestuia i s-a făcut rău pe malul lacului și nu se putea deplasa singur”, a menţionat Popa.

Totuşi, magistraţii au considerat că senatorul nu are dreptate. „În ceea ce privește pretinsul caracter ilizibil al procesului-verbal, instanța notează că întreaga fapta este notată într-o formă lizibilă. Instanța nu întâmpină nicio dificultate în analiza corespondenței dintre fapta reținută în sarcina petentului și cea identificată pe suportul optic – înregistrare aparat radar. Justificarea petentului în sensul că indicatorul de limitare a vitezei nu era suficient de vizibil nu poate fi reținută de către instanță. Indicatorul de intrare în localitate este suficient de vizibil. Petentul nu a făcut nici dovada verosimilă a existenței unui astfel de pericol, faptul că fratele acestuia suferă de o afecțiune medicală nedovedit alegația că, în ziua constatării contravenției, acesta se simțea rău”, au concluzionat judecătorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.