Cheșcu a vândut cu aproape 600.000 euro o clădire fără autorizație. Chirica a stat de șase

6300
cladire strada Moldovei nr.20, Ammarin Abdulmunem, Mihai Chirica Gheorghe Chescu
cladire strada Moldovei nr.20, Ammarin Abdulmunem, Mihai Chirica, Gheorghe Chescu

@ Primăria municipiului Iași i-a lăsat timp lui Cheșcu să vândă clădirea pe care o deținea pe strada Moldovei nr.20, imobilul care adăpostește restaurantul Vivo @ Cumpărătorul, firma Tera-Cereal Consum SRL a plătit 575.000 euro pentru terenul de 627 metri pătrați și clădirea fara autorizație @ Clădirea de 400 mp a fost edificată de primul proprietar, un anume Artur Fetcu și, deși primăria știa ca nu a emis autorizație de construire, primarul Mihai Chirica si subordonații săi nu au facut nici un demers să o demoleze sau să-l determine pe proprietar să intre în legalitate

În buricul târgului, la câțiva metri de Palas, pe strada Moldovei o clădire de 400 mp fără autorizație de construire este tranzacționată de peste 10 ani pe sume uriașe între afacerișți iar primăria și primarul Mihai Chirica se fac ca nu văd. Asta în timp ce oamenii simpli, amărății sunt amendați și  târâți prin tribunale și dacă și-au facut un gard fara autorizație. Explicația acestei nepăsări? Vânzătorii clădirii sunt afaceristi din anturajul primarului Mihai Chirica și anume SC Flux SRL, patronată de familia lui Gheorghe Cheșcu. Pe actul de vânzare apare semnatura fiului lui Chescu, Tudor Cheșcu trimis in judecata de DNA Iași alaturi de Mihai Chirica in dosarul edificarii ilegale a blocului din Tătărași. Astfel, la două luni dupa ce a fost luat în vizor iar procurorii DNA Iași au facut primele descinderi in dosarul edificării ilegale a blocului de pe strada Vasile Lupu nr.95, Tudor Cheșcu și SC Flux SRL au vandut cu suma de 575.000 euro, terenul de 627 mp si cladirea de 400 mp de pe strada Moldovei nr.20. Este vorba despre clădirea care adăpostește restaurantul Vivo. Chescu a cumparat aceasta cladire in iulie 2017 de la un anume Artur Fetcu cel care a construit-o fără autorizație. Raportandu-ne numai la actele oficiale Primăria Iași stia din 2017 ca acest imobil a fost construit fara autorizație deoarece imediat dupa ce a cumparat-o de la Fetcu, Flux SRL a facut unele demersuri de intrare in legalitate. Clădirea nu a mai fost autorizată și timp de 5 ani pana cand Chescu a vandut-o, Primaria Iași a tolerat-o fara sa faca nici un demers de demolare sau sa forteze proprietarul sa intre in legalitate.

Cumparatorul este un sirian

 

Terenul și cladirea fără autorizație au fost cumpărate de firma de firma Tera Cereal Consum SRL patronata de Ammarin Abdulmunem de orgine siriană. Contactat telefonic Ammarin Abdulmunem nu a vrut sa spuna ce are de gand sa faca cu nou achizitie. „Nu e treaba voastra”,  a spus acesta. Restaurantul Vivo a incheiat cu Chescu, in anul 2019 un contract de inchiriere pe 5 ani. Ammarin Abdulmunem a preluat această sarcină.Ziarul local Reporteris a scris despre ilegalitatile facute de primarie si sefi de la Oficiul de Cadastru pentru a proteja aceasta cladire fără autorizație.

Cum conduceau doi cumătri penali primăria. DNA: „Harabagiu a semnat din dispoziția lui Chirica”

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.