Comuna Lungani o obținut fonduri de 1 milion de euro pentru modernizarea școlilor

734
Scoala din Lungani
Scoala din Lungani

@ În perioada următoare Primăria comunei Lungani va reabilita școala din centrul comunei precum și pe cele din satele Goești și Zmeu

Primăria comunei Lungani din județul Iași a obținut fonduri pentru reabilitarea a trei unități de învățământ din județul Iași. În prezent se lucreaza la proiectarea lucrărilor de modernizare urmand ca în perioada următoare să fie date ordinele de începere a lucrărilor. Astfel vor fi modernizate Școala Profesională Lungani, Școala Gimnazială Goești și Școala Gimnaziala Zmeu. Aceste unități de învățământ vor fi modernizate cu ajutorul unor fonduri aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL-2). Astfel, pentru reabilitare școalii profesionale din Lungani se vor cheltui 1.476.370 lei din care 1.430.540 lei de la bugetul de stat și 45.830 lei de la bugetul local. Pentru reabilitarea școlii gimnaziale din Goești s-a aprobat suma de 1.557.490 lei din care 1.511.640 lei de la bugetul de stat și 45.850 lei de la bugetul local. De asemenea pentru reabilitare școlii gimnaziale din Zmeu s-au alocat fonduri de 1.290.760 lei din care 1.250.680 lei de la bugetul de stat și 40.080 lei de la bugetul local. ‘’Încă de la începutul mandatelor mele de primar le-an spus locuitorilor comunei ca pentru mine educația copiilor noștri este o prioritate. Sa nu uitam ca in comuna Lungani traieste cea mai importanta comunitate de rromi din judetul Iasi. Acesti copii nu se pot realiza decat prin educatie’’, a spus Virgil Corobuță, primarul comunei Lungani.

Scoala profesională din Lungani functioneaza in patru corupuri de cladire, doua in comuna Lungani si doua in satul Goesti, locatie ce a fost arondata scolii Lungani, incepand cu anul scolar 2004-2005. Constructia scolii vechi a inceput in anul 1938 si a fost finalizata patru ani mai tarziu. Ulterior, scoala a fost reparata si a suferit mai multe modificari. Scoala noua din comuna Lungani a fost finalizata in anul 1980, iar cea din Goesti in anul 1965.

Comuna Lungani va fi asfaltată în proporție de 90 la sută. Primarul Corobuță: ‘’Începem lucrările’’

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.