Costel Alexe, Președintele CJ Iași: „Sănătatea ieșenilor mai presus de orice”

105

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe răspunde Ministerului Sănătății cu privire la construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară și este dispus să ofere proiectul realizat până la acest moment, tocmai ca acest să devină realizabil.

„Am evitat discuțiile politice asupra acestui proiect tocmai pentru că ne-am dorit implementarea lui, dar, din păcate, sunt politicieni de la nivel local care prin atitudine, prin lipsa totală de sprijin, nu fac altceva decât să îngroape institutul. Proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară este pentru oameni și despre oameni și aceasta a fost ideea de la care am pornit împreună cu Ministerul Sănătății, actualul institut de boli cardiovasculare și Primăria comunei Miroslava, când a fost încheiat și protocolul de asociere. Proiectul actual a fost conceput în urma evaluării statisticilor actuale, iar reluarea tuturor acestor etape prin constituirea unui grup de lucru nu ar face decât să indice aceleași date care au stat la baza fundamentării proiectului IRMC. Astfel, pentru că ne dorim ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Județean Iași își arată, ca și până acum, toată disponibilitatea de a colabora cu Ministerul Sănătății. Pentru că ne dorim să fim în continuare un partener onest, punem la dispoziția ministerului întreaga documentație și avizele, întregul proiect realizat din resursele Consiliului Județean Iași, astfel încât Moldova să beneficieze ACUM de finanțare pentru acest institut.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

Proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară este susținut prin acțiuni reale și concrete de către actuala conducere a Consiliului Județean Iași pentru că interesele pacienților din Moldova sunt mai presus de orgoliile politice. Astfel, Președintele Costel Alexe, și-a arătat astăzi disponibilitatea de a preda Ministerului Sănătății un proiect la cheie pentru care să asigure finanțarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.