Cum a scăpat de amendă senatorul Popa, prins cu 110km/h in localitate. Polițistul a comis 3 erori in procesul verbal

2521
Maricel Popa si masina
Maricel Popa si masina

@ Poliția ieșeană are proceduri legale speciale pentru VIP-uri cum ar fi odrasle de oameni de afaceri foarte bogați sau politicieni @ După ce într-o ediție anterioară am arătat ca Tiberiu Echimov, fiul lui Ioan Echimov si-a pastrat permisul cu sprijinul Politiei desi a fost prins conducand masina cu 120km/h in localitate astazi vom arata cum l-au iertat de amenda tot agentii din subordinea chestorului Costel Gîtlan pe senatorul Maricel Popa, deși acesta a fost prins cu 110km/h în localitate

Am studiat procesul verbal de sanctionare intocmit de agentul de Politie care desi l-a prins pe senatorul Maricel Popa, circuland cu 110km/h in localitate pe un sector de drum cu o limita de viteza de 50km/h nu l-a amendat dar i-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe 3 luni ca asa prevede Legea. Nu l-a pus pe Popa sa plateasca  si o amenda i-a aplicat doar avertisment desi este milionar in euro. Apoi, practica Politiei prevede sanctiunea avertismentului daca depasirea peste limita legala este minima, sa zicem 65km/h nu daca inregistrezi mult peste dublul vitezei legale. Câți șoferi se pot lăuda ca au primit avertisment desi au avut dublul vitezei admise in localitate? In cazul acesta este vorba despre Maricel Popa, presedintele PSD Iasi. Sa nu uitam ca seful IPJ Iași, Costel Gitlan a revenit la conducerea inspectorarului in perioada guvernarii PSD.

Poliția il ajută și cu permisul

Maricel Popa a fost prins in data de 13.07.2022 conducand masina sa senatoriala Skoda (foto) cu o viteza de 110km/h prin localitate Iepureni comuna Movileni. Asa cum in cazul lui Tiberiu Echimov, fiul miliardarului Ioan Echimov care si-a recuperat permisul in instanta desi a fost prins circuland cu 120km/h in municipiul Iasi, si asta deoarece  politistul nu a semnat procesul verbal de contraventie si in cazul lui Maricel Popa agentul a comis o serie de ”erori” pe care senatorul PSD la va specula in instanta avand toate sansele sa scape in justitie si de sanctiunea de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule. În primul rând în procesul verbal nu se indica exact data, locul si ora la care s-a savarsit contraventia. Se spune ca Popa a fost prins depasind viteza în localitate pe DJ 282 fara să se indice și kilometrul. În al doilea rând temeiul legal este indicat greșit. Se precizeaza ca acesta a fost sanctionat in conform art. 102 alin 2 din OUG/195/2002 care se refera la cu totul alte lucruri si nu la depasirea cu peste 50km/h a vitezei de circulatie in localitate. In alt treilea rand o buna parte din procesul verbal este ilizibil, nu se intelege nimic, aspect care este speculat de avocatii lui Popa. Nici macar numele agentului nu se intelege. Vom reveni.

Șeful Poliției l-a scăpat pe băiatul unui milionar prins cu 120 km/h în localitate. Documente

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.