Decizia judecatorilor azi: bisericile raman inchise de Inviere

668

@ Curtea de Apel Iasi a respins astazi cererea judecatorului Ioan Petrescu de la Curtea de Apel Bacau care a cerut anularea partiala a ordonantei militare nr.1 si accesul enoriasilor in biserica pentru a participa la Slujba de Inviere

Curtea de Apel Iasi a pronuntat astazi sentinta in dosarul in care judecatorul Ioan Petrescu de la Curtea de Apel Bacau a cerut anularea partiala a ordonantei militare nr.1 si accesul enoriasilor in biserica pentru a participa la Slujba de Inviere, cererea magistratului bacauan  fiind respinsa (vezi aici). Sentinta nu este definitiva putand fi atacata cu recurs care se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorul a solicitat anularea art.2 din ordonanta militara nr.1 care prevede ca ‘’se suspenda toate activitatile culturale, știintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de ingrijire personala, realizate in spatii inchise. Se pot oficia slujbe in lacașurile de cult de catre slujitorii bisericești/religioși, fara accesul publicului, slujbele putând fi transmise in mass-media sau online’’.

In motivarea sa judecatorul bacauan a aratat printre altele ca o astfel de masura este fara precedent. „Pe parcursul istoriei poporului român, s-au consemnat mai multe epidemii de holera, ciuma sau alte boli contagioase, dar nicaieri in istorie nu exista consemnata o masura de intrerupere a slujbelor bisericeşti in perioada Paştilor“, a aratat magistratul Petrescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.