Ancheta bomba la APIA.Un fermier a adus procurorii la usa directorului. Documente

9257
Vasile Giurgiuveanu

@ Sesizarea penala a fost depusa de Vasile Giurgiuveanu un fermier din comuna Tatarusi @ Desi lucreaza de ani de zile sute de hectare de teren APIA a refuzat sa-I plateasca subventii @ Procurorii au anuntat zilele trecute ca au inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu impotriva conducerii Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, sucursala Iasi @ Si DNA trebuie sa finalizeze o ancheta in urma unei plangeri depuse de fermier

Sustinuti de PSD pe functii unii directori de la stat platiti regeste si cu pana la 10.000 lei pe luna se cred dumnezei. De peste 3 ani, Vasile Giurgiuveanu, un fermier din comuna Tatarusi, judetul Iasi, este victima abuzurilor conducerii centrului de la Iasi al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA). Astfel, desi lucreaza de ani de zile peste 500 de hectare de teren, APIA Iasi condusa de Sergiu Jitareanu refuza sa-i achite subventia pe suprafata lucrata (in medie 150 euro pe hectar). Pentru a-i refuza subventia pe suprafata, Sergiu Jitareanu si jurista Ana Maria Gardea inventeaza tot felul de scuze, invocand in special faptul ca plantatiile fermierului trebuie verificate si pana nu se termina aceste cercetari, poate fi platita subventia.

Numai ca aceste verificari dureaza de vreo trei ani timp in care Giurgiuveanu a depus impotriva directorului si a juristei o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in servciu. Recent, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului au anuntat ca in acest dosar a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.Precizam ca firma prin intermediul careia Giurgiuveanu lucreaza terenurile se numeste Vasyhot SRL. “Urmare a efectuarilor efectuate APIA Iasi a emis mai multe decizii prin care s-au anulat subventii agricole catre Vasyhot SRL, numitul Giurgiuveanu Vasile considerand ca verificarile efectuate de reprezentantii APIA au avut loc prin exercitarea unor competente care exced sfera legalitatii acestia savarsind un abuz. Vazand ca actul de sesizare indeplineste conditiile prevazute de Lege, dispun inceperea urmaririi penale in cauza pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu”, au aratat procurorii si politistii in ordonanta de incepere a urmaririi penale intocmite ca urmare a plangerii depuse de Giurgiuveanu. Fermierul are de incasat subventii restante de la APIA de circa 4 miliarde lei vechi.

Ancheta si la DNA

Giurgiuveanu a fost tinta unor actiuni de razbunare demarate sefii APIA Iasi ca urmare a unor sesizari pe care acesta le-a facut in ultimii ani, potrivit careia institutia a platit ilegal subventii catre cetateni care nu detineau si nu lucrau suprafetele declarate. “In loc sa indrepte lucrurile ei au inceput sa se razbune. Au facut asta deoarece stiau ca sunt vinovati de cele sesizate de mine. Am facut plangere si la DNA care a dat clasare. Numai ca au am facut plangere impotriva rezolutiei procurorilor DNA iar zilele trecute judecatorii de la Tribunal au decis ca cei de la DNA Iasi trebuie sa reface urmarirea penala luand in calcul probele depuse de mine”, a declarat Vasile Giurgiuveanu, pentru Dezvaluirea.ro.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.