Decizie bomba! Seful Cordunenilor a scapat de 8 ani de inchisoare

5784

@ Decizie bomba a Curtii de Apel Cluj care judeca dosarul cu acuzatii de criminalitate organizata al fratilor Corduneanu @ In urma argumentelor invocate de cunoscutul avocat iesean Robert Amuntencei, judecatorii au decis sa elimine din dosarul fratilor Corduneanu acuzatia de lipsire ilegala de libertate, acuzatie care i-a adus lui Costel Corduneanu o pedeapsa de 8 ani de inchisoare cu executare @ Vorbim despre dosarul cu 27 de inculpati in care fratii Corduneanu au fost trimisi in judecata pentru infractiuni precum constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune, santaj, spalare de bani, trafic de persoane, lipsire ilegala de libertate etc si in care au fost pronuntate sentinte de condamnare in 2016 de Tribunalul Maramures

Seful Cordunenilor a scapat de 8 ani de inchisoare in urma unei decizii luate zilele trecute de magistratii Curtii de Apel Cluj. Mai exact, Constantin Bogdan alias Costel Corduneanu a scapat de acuzatia cea mai grava din dosarul in care acesta impreuna cu fratii sai au fost trimisi in judecata in anul 2010 de DIICOT Iasi pentru infractiuni de criminalitate organizata precum inselaciune, santaj, spalare de bani, trafic de persoane, lipsire ilegala de libertate etc. In acest dosar au fost pronuntate primele sentinte de condamnare in anul 2016 iar Costel Corduneanu primise si pedeapsa cea mai grea si asta deoarece acesta era acuzat si de lipsire ilegala de liberate. Ori, zilele trecute magistratii Curtii de Apel Cluj au decis sa elimine din lista acuzatiilor aceea de lipsire ilegale de libertate. ‘’Curtea dupa deliberare, cu privire la cererea de schimbare de incadrare juridical depus la data de 1.10.2019  avand in vedere decizia Curtii Constitutionale va dispune schimbarea incadrarii juridice in sensul solicitat de aparatorul inculpatului Bogdan Constantin domnul avocat Amuntencei Robert, respectiv din infractiunea de lipsire ilegala de libertate in infractiunea de trafic de persoane’’, au decis magistratii clujeni.

In baza acestei acuzatii de lipsire ilegala de libertate Constantin Bogdan a primit, dintre fratii Corduneanu, pedeapsa cea mai grea, de 8 ani de inchisoare. Acum dupa ce aceasta acuzatie a fost transformata in trafic de persoane, Costel Corduneanu are sanse sa obtina o pedeapsa mai blanda atunci cand Curtea de Apel Cluj va pronunta sentinta finala. ‘’Solutia pronuntata zilele trecute de Curtea de Apel Cluj este perfect normala. Instanta nu a tinut cont de numele de pe coperta dosarului’’, a declarat pentru Dezvaluirea.ro avocatul Robert Amuntencei.

In acest dosar finalizat de DIICOT in 2010 au fost trimisi in judecata 27 de inculpati dupa cum am aratat si mai sus, pentru acuzatii din cele mai grave. Dosarul inregistrat cu numarul 4183/100/2010 a primit o prima sentinta la Tribunalul Maramures in data de 10.03.2016 cei mai multi dintre cei inculpati fiind condamnati.Costel Corduneanu a primit dupa cum am spus 7 ani,  Adrian Corduneanu, a primit trei ani de inchisoare, Bogdan Corduneanu a primit 3 ani de închisoare etc. Costel Corduneanu este cel mai mare dintre frati fiind considerat liderul ”clanului”.

Costel are deja o achitare

Dezvaluirea.ro a fost primul ziar Iasi care in data de 5 iulie 2018 in articolul cu titlul ‘’Bomba. Costel Corduneanu achitat pentru coruptie. Pretul unor judecatori stabilit de interlopii condamnati’’, ca acelasi Costel Corduneanu a fost achitat in dosarul de coruptie in care a fost trimis in judecata de DNA Iasi. In acest dosar Costel Corduneanu a fost trimis in judecata alaturi de Tiberiu Cristodorescu si Gheorghe Clapon acestia fiind acuzati ca au pretins bani de la o femeie pentru a-I rezolva acesteia unele problem in justitie lasand-o sa inteleaga ca au influenta asupra unor judecatori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.