Bomba. Costel Corduneanu achitat pentru coruptie. Pretul unor judecatori stabilit de interlopii condamnati

11768

@ Magistratii Curtii de Apel Suceava au mentinut sentinta de achitare pronuntata la Iasi pentru Costel Corduneanu in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA Iasi pentru favorizarea faptuitorului @ O parte din inculpatii din dosar insa vor merge la inchisoare @ Procurorii i-au acuzat pe cei trimisi in judecata in acest dosar ca au incercat sa cumpere un judecator cu 40.000 euro

Astazi, magistratii Curtii de Apel Suceava au pronuntat o sentinta definitiva de achitare in dosarul in care Costel Corduneanu, cel mai mare dintre fratii Corduneanu, lider al “clanului” a fost trimis in judecata pentru coruptie intr-un dosar in care procurorii DNA Iasi au considerat ca acesta dar si alti inculpati au incercat sa cumpere bunavointa unui judecator pentru a pronunta o sentinta favorabila intr-un dosar. Cu alte cuvinte astazi, magistratii Curtii de Apel Suceava au decis sa mentinta sentinta pronuntata de Tribunalul Iasi, in dosarul 9314/99/2013*, in data de 13.06.2016 respingand atat apelul DNA cat si a unora dintre inculpati. Ori, potrivit sentintei date de judecatorii ieseni unul dintre cei mai cunoscuti interlopi ieseni si anume  Tiberiu Cristodorescu a fost condamnat la o pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare, pentru comiterea infractiunii de traffic de influenta. De asemenea in acest dosar afaceristul Gheorghe Clapon, a fost condamnat la o pedeapsa de patru ani si sase luni. Gheorghe Rusu, cunoscut de toata lumea sub numele de Gelu Corduneanu, a fost condamnat la executarea unei pedepse de trei ani si sase luni, pentru complicitate la trafic de influenta si detinere sau port de arma neletala. Silviu Iulian Gitlan, un alt apropiat  al fratilor Corduneanu, a primit opt luni pentru marturie mincinoasa. In plus, dupa cum s-a mai precizat judecatorii au decis sa-l achite pe Constantin Corduneanu, cunoscut sub numele de Costel. Acesta fusese acuzat de favorizarea infractorului. Pentru aceeasi infractiune, judecatorii l-au gasit nevinovat si pe fratele sau, Vasile Calin. De asemenea a mai fost achitata si Tatiana Clapon sotia lui Gheorghe Clapon. Acesta a fost judecata pentru marturie mincinoasa.

S-au laudat ca vor cumpara niste judecatori

Inculpatii din acest dosar au fost trimisi in judecata deoarece ar fi pretins de la Mihaela Moisa, suma de 40.300 euro promitandu-i acesteia ca vor intervene pe langa un judecator astfel incat aceasta sa obtina o sentinta favorabila intr-un dosar in care femeia a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de traffic de persoane. „In perioada mai – iunie 2013, inculpatii Cristodorescu Tiberiu-Francisc si Clapon Gheorghe, cu sprijinul inculpatului Rusu Gheorghe (fost Corduneanu), au pretins de la o persoana denuntatoare (inculpata într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curtii de Apel Iasi, pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane si condamnatain prima instanta la sapte ani de inchisoare cu executare) suma totala de 40.300 euro, din care au primit, in doua transe egale, suma de 40.000 euro, lasand-o sa creada ca au influenta asupra membrilor completului de judecata pentru a-i determina sa ii înjumatateasca pedeapsa si sa ii modifice regimul din executare in suspendarea conditionata a executarii pedepsei”, au precizat procurorii de la DNA Iasi.

Anchetatorii au mai sustinut ca Gheorghe Rusu ar fi pretins suma de 1.000 de euro din aceasta afacere, din care a primit, pe data de 19 iunie 2013, suma de 400 de lei. „La data de 18 iunie 2013, inculpatul Clapon Gheorghe a schimbat în lei 4.150 de euro, reprezentand o parte din suma ce a facut obiectul traficului de influenta si a depus în numerar în contul firmei la care este asociat unic si administrator, SC Ambra Line Production SRL Iasi, suma de 17.200 de lei (provenita din schimbul valutar) cu titlu de «creditare firma». Banii au fost ulterior folositi pentru achitarea debitului catre un furnizor al firmei”, au mai precizat anchetatorii.

Vasile Calin, fratele lui Gheorghe Rusu, a ajuns si el in acest dosar pentru ca ar fi incercat sa o sperie pe denuntatoare si sa o oblige sa nu depuna plangere. “Inculpatul  Calin Vasile a facut presiuni asupra persoanei denuntatoare, pentru a o determina sa nu denunte activitatea infractionala descrisa mai sus si sa nu întreprinda demersuri în vederea recuperarii sumei de 40.000 de euro, data inculpatilor Cristodorescu Tiberiu-Francisc si Clapon Gheorghe, dandu-i asigurari ca acestia au influenta reala asupra membrilor completului de judecata si ca denuntatoarea va obtine injumatatirea pedepsei si suspendarea executarii. În acelasi scop, la data de 8 iulie 2013, Calin Vasile a mediat o întâlnire (la care a si participat) a persoanei denuntatoare cu inculpatul Cristodorescu Tiberiu-Francisc”, au mai sustinut procurorii DNA Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.