Averea lui Flutur. Vile ‘’pe numele copiilor’’, masini de lux primite ca ‘’donatii’’

48675

@ Gheorghe Flutur, baronul PNL de Suceava a fost toata viata lui un bugetar si cu toate acestea in declaratiile de avere ale familiei numeri cateva vile, cateva masini @ In Gura Humorului, familia lui Gheorghe Flutur detine o ditamai vila (foto) dar ‘’casa’’ este trecuta pe numele baiatului desi fiul sau Cristian avea vreo 10 anisori cand familia a construit imobilul @ Fiica lui Flutur, Cristina acum angajata la ANCOM a avut si ea o casa in Gura Humorului pe care a cumparat-o tot pe cand era copila dar intre timp a vandut-o cu 3 miliarde lei vechi @ In plus, toate masinile pe care le-a avut Gheorghe Flutur au fost primite ‘’ca donatie de la cumnat din Germania’’

Suceava sangereaza, zeci de suceveni au murit pana acum de coronavirus din cauza incompetentei administratiei locale dar Gheorghe Flutur seful lor este bine. Gheorghe Flutur, presedinte al Consiliului Judetean Suceava a fost intotdeauna bine. Toata viata lui a fost un bugetar cu functii de conducere (director de directie silvica, sef peste muntii si dealurile acum plesuve alta data pline de paduri ale Sucevei), presedinte de Consiliu Judetean, senator, ministru al Agriculturii etc. Flutur a realizat ca bugetar suficiente venituri pentru a scapa de conditia modesta pe care o avea inainte de a intra in politica, insa cand citesti declaratiile sale de avere ai senzatia ca vrea sa ascunda ceva. De altfel, pe site-urile institutiilor la care a activat si pe care le-a condus Gheorghe Flutur gasesti postate numai cateva din declaratiile din ultimii zece ani, cea mai veche este din 2010 iar pe site-ul Consiliului Judetean Suceava cea mai recenta este din 2018.

Anul 2010: doua vile amandoua trecute pe copii

In anul 2010, Gheorghe Flutur era presedinte al Consiliului Judetean Suceava si nu avea nici o locuinta pe numele sau. Avea trecute pe numele sau doar niste terenuri din intravilanul orasului Gura Humorului, 7 terenuri cu suprafete cuprinse intre 800 si 8.600 metri patrati. In schimb in respectiva declarative,  Flutur precizeaza doua case pe numele copiilor. O casa in suprafata de 150 care era trecuta pe numele fiului sau si despre care Flutur sustine ca familia construit-o in anul in anul 1992 cand fiul sau avea doar 10 ani. Casa se afla si acum in proprietatea familiei. Dupa cum se poate vedea si in fotografiile publicate de Dezvaluirea.ro, casa, care se afla pe strada Sfanta Maria din Gura Humorului, nu mai arata ca un imobil din 1992 si este greu de crezut ca mai are o suprafata locuibila de 150 mp si, nu este ceva mai mare. In toate declaratiile date de Flutur in ultimii 10 ani acesta arata ca vila din Gura Humorului este proprietatea fiului sau. Cu toate acestea in declaratia din 2018, Gheorghe Flutur precizeaza ca a donat el in 2017, casa din Gura Humorului catre fiul sau Cristian.  Dupa cum spuneam in declaratia de avere din 2010, Flutur mai trece ca fiica sa care pe atunci avea vreo 20 ani si era inca la studii detinea o casa de 100 mp tot in Gura Humorului. Casa a fost cumparata de fiica sa in anul 1999 cand ‘’fata’’ avea vreo 19 ani. Cativa ani mai tarziu fetita a vandut casa cu aproape 3 miliarde lei vechi.  Fiul lui Flutur este specialist si cadru didactic la Facultatea de Politehnica iar fiica sa, cu ajutorul relatiilor lui taticu a devenit acum 10 ani consilier al minstrului Comunicatiilor iar acum este angajata la ANCOM unde castiga leafa de la stat de 2.000 euro pe luna.

Flutur mai are o vila in Suceava

Casa din Gura Humorului trecuta pe numele fiului a ramas in proprietatea familiei dar intre timp, incepand cu anul 2018, Gheorghe Flutur si-a mai construit o casa in localitatea Capu Campului (intre Suceava si Gura Humorului). In ultima declaratie de avere Flutur sustine ca are conturi economii de 120.000 lei dar a si contractat un credit de 50.000 lei de BCR Gura Humorului.

Toate masinile sunt primite ca ”donatii”

Un alt aspect foarte ciudat din declaratiile de avere ale lui Flutur se refera la capitolul autoturisme. Asta deoarece, toate masinile pe care le-a avut le-a primit ca donatie de la un cumnat din Germania. Astfel, acesta sustine ca a obtinut de la cumnatul sau din Germania doua masini Audi fabricate in anul 2002. Acelasi Flutur mai sustine ca acelasi cumnat din Germania i-a mai donat si un BMW fabricat in anul 2012. In concluzie, Flutur a reusit sa arate lumii cat este de cinstit casele din proprietatea familiei au fost ridicate ce copilasi cu banii lor din alocatie iar masinile de lux sunt dar de la Dumnezeu, de la ‘’cumnatul din Germania’’ iar noi, romanii de rand suntem invitati sa credem totul.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.