Decizie suprinzatoare a judecatorilor in dosarul de coruptie de la Medicina. Ce au inregistrat „microfoanele”?

5305
Doina Azoicai

Decizie suprinzatoare a judecatorilor in dosarul de coruptie de la Medicina. Ce au inregistrat „microfoanele”?

@ Magistratii Curtii de Apel Iasi, au admis cererea fostului decan de la Medicina, Doina Azoicai de audiere in sedinta publica a inregistrarilor ambientale efectuate in dosarul sau @ Doina Azoicai sustine ca aceste inregistrari nu reflecta realitatea @ Inregistrarile au fost efectuate cu ajutorul unei aparaturi speciale purtate sub haine de unul dintre cei implicati in timp ce discuta cu Doina Azoicai

Decizie suprinzatoare a judecatorilor Curtii de Apel Iasi in dosarul de coruptie in care a fost trimisa in judecata pentru luare de mita, Doina Azoicai, fostul decan al Facultatii de Medicina de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T.Popa din Iasi. Astfel, magistratii Curtii de Apel Iasi, au decis sa admita cererea de audiere in sedinta publica a inregistrarilor ambientale efectuate in dosarul sau. Azoicai, a transmis magistratilor Curtii de Apel Iasi, prin intermediul avocatului sau, maestrul Ionel Nechita ca ceea ce au scris politistii si procurorii DNA  in documentele de transcriere a inregistrarilor ambientale nu reflecta realitate. Cu alte cuvinte, ceea ce s-a trecut in documentele de transcriere depuse la dosar nu are nici o legatura cu ceea ce a discutat in realitate Doina Azoica cu celelalte parti implicate. Aceste inregistrari au fost efectuate cu  ajutorul unei aparaturi speciale montate sub hainele unuia dintre insotitorii studentului marocan de la care a pornit tot acest scandal. Pentru a intelege mai bine lucrurile trebuie sa reamintim ca Doina Azoicai a fost trimisa in judecata ca l-ar fi incris ilegal la Facultatea  de Medicina pe respectivul student marocan iar pentru asta ar fi primit mita o tavita si un ceainic, obiecte ale caror valoare nu depaseste 100 lei. S-a spus in primele randuri ca decizia judecatorilor Curtii de Apel este suprinzatoare deoarece, anterior, magistratii Tribunalului care au condamnat-o la inchisoare cu suspendare pe Doina Azoicai au respins cererea de expertizare a respectivelor inregistrari ambientale.

„Eu nu aveam nevoie de spaga”

De altfel, in urma cu circa o luna Doina Azoicai a depus o noua marturie in fata magistratilor de la Curtea de Apel Iasi, ocazie cu care a aratat ca a respectat procedurile atunci cand a procedat la inscrierea studentului marocan adaugand ca niciodata nu a luat mita si nici nu a cerut vreun favor asemanator de la vreun student. „Tava si ceainicul sunt un simbol marocan. Niciodata nu m-am gandit la aceste obiecte ca fiind date sub forma de mita. Aceste obiecte au fost aduse la mine prin curier. Respectivul curier le-a dat unei secretare care la randul sau le-a dat secretarei sefe. Mi-a dat pachetul si buchetul de flori impreuna cu o carte de vizita de la domnul Houssine. Mi-a dat toate acestea de fata cu multa lume la decanat, unde se intrunise o comisie de rezidentiat. Eu am avut intotdeauna venituri decente nu aveam nevoie sa iau mita”, a completat Doina Azoicai.

Potrivit DNA in ziua de 22 noiembrie 2014, Doina Azoicai, decan la Facultatea de Medicina Generala Iasi a primit de la Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen o tava argintata in valoare de  80 lei si un ceainic argintat. Si cei doi cetateni straini au fost trimisi in judecata. Dintre inculpati numai Agha Romeen a primit o pedeapsa  la inchisoare cu executare deoarece a spus ca nu vrea sa presteze munca in folosul comunitatii.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.