Declarat mort de judecători după ce a dispărut dintr-un mare spital! Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat! (EXCLUSIV)

359
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Un ieşean a fost declarat mort de judecători după ce a dispărut dintr-un mare spital @ Din câte se pare, nimeni nu ştie ce s-a întâmplat @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis cererea formulată de Iulian Berzuc, de declarare judecătorească a morţii în cazul lui Dumitru Berzuc 

Un ieşean a fost declarat mort de judecători după ce a dispărut dintr-un mare spital! Din câte se pare, nimeni nu ştie ce s-a întâmplat! Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis cererea formulată de Iulian Berzuc, de declarare judecătorească a morţii în cazul lui Dumitru Berzuc.

„Instanţa admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul BERZUC IULIAN, în contradictoriu cu pârâtul BERZUC DUMITRU, având ca obiect declararea judecătorească a morţii. Declară moartea judecătorească a pârâtului Berzuc Dumitru. Stabileşte data morţii pârâtului ca fiind 16.10.2019, ora 24:00”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Declarat mort de judecători

Procesul a început pe data de 8 februarie 2022. Reclamantul a arătat, în esență, faptul că, pe data de 16.10.2019, în jurul orei 16.00, prin neglijența personalului, pârâtul a părăsit în mod voluntar Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde fusese internat pentru tratament cu două zile înainte.

„Au fost efectuate căutări pe teritoriul Institutului şi în împrejurimile unității spitalicești, atât de mine, cât și de organele abilitate ale Ministerului de Interne, fără să se ajungă la un rezultat concret. De asemenea, având în vedere vârsta înaintată a tatălui meu (74 de ani), starea sa de sănătate precară, împrejurarea că se afla sub influenţa sedativelor administrate de unitatea medicală, precum și vestimentația sumară de la momentul dispariției, acesta fiind îmbrăcat doar în pijamale şi papuci de casă, există motive care mă determină să cred că acesta s-a rătăcit, iar, ulterior, pe fondul vremii foarte reci, și-a pierdut viața.

Au trecut mai mult de doi ani de la momentul dispariției, motiv pentru care mama mea m-a rugat să demarez această procedură judiciară pentru a se ocupa de formalitățile religioase și succesorale legate de moartea pârâtului”, a mentionat reclamantul in fata judecatorilor ieseni.

Ieşeanul, căutat cu ajutorul STS

Reclamantul a precizat că este unul dintre cei doi copii ai bărbatului dispărut. Mama reclamantului a afirmat că pârâtul a fost internat pe data de 15.10.2019, iar, în următoarea zi, s-a constatat că acesta a plecat fără știrea nimănui din spital.

Pârâtul se află în evidența Spitalului de Psihiatrie din anul 2016 și era diagnosticat din anul 2017 cu o afectiune. Potrivit adresei Poliției Locale a Municipiului, pârâtul nu figurează ca fiind sancționat contravențional în perioada 1.01.2019 până în prezent. De asemenea, din relațiile transmise de MAI – Direcţia Generală pentru Persoanelor reiese că, în perioada 2019 până în prezent, CNP-ul pârâtului a fost activ în baza de date, iar, până la data de 27.03.2023, pârâtul nu a solicitat instituțiilor competente eliberarea unui nou act de identitate sau schimbarea domiciliului actual ori acordarea unei vize de reședință la o nouă adresă și nu figurează cu mențiuni privind decesul.

Mai mult, din cuprinsul adresei de pe 27.03.2023 emisă de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), rezultă că, în urma interogării bazelor de date şi Sistemul Informatic Integrat de emitere şi verificare a certificatelor digitale ale UE privind Covid, nu au fost identificate date sau informaţii cu privire la pârât. Astfel, bărbatul a fost declarat mort de judecători după ce a dispărut dintr-un mare spital din Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.