Arestat preventiv pentru trafic de influenţă! Ieşeanul a pretins că poate convinge un procuror DIICOT!

717

@ Un individ a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă @ Ieşeanul a pretins că poate convinge un procuror DIICOT @ Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis propunerea formulată de anchetatori pe numele lui Mihai Bogdan Marcu

Un individ a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă! Ieşeanul a pretins că are influenţă asupra unui procuror DIICOT! Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis propunerea formulată de anchetatori pe numele lui Mihai Bogdan Marcu.

„Instanta admite propunerea DNA Iasi de arestare preventiva a inculpatului MARCU BOGDAN-MIHAI, pentru săvârşirea infractiunii de trafic de influentă. Dispune arestarea preventivă a inculpatului MARCU BOGDAN-MIHAI pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, au spus judecatorii.

Mihai Bogdan Marcu a contestat arestarea

Totusi, Mihai Bogdan Marcu a contestat arestarea. Acum, urmează ca instanta superioara sa decida ce se va intampla in continuare cu individul. Recent, procurorii DNA Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 aprilie 2024, a individului, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 aprilie 2024, față de o altă persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Ce au spus oamenii legii cu privire la acest caz

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează un trafic de influenţă. „În perioada de 14 – 16 aprilie 2024, inculpatul M.B.M., beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 23.000 de euro pentru a-și trafica o presupusă influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unui procuror din cadrul DIICOT și că-l va determina pe acesta să dispună o soluție de clasare într-un dosar în care martorul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

În contextul menționat mai sus, la data de 18 aprilie 2024, inculpatul M.B.M. ar fi primit de la martor suma de 23.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au spus reprezentanţii DNA Iasi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.