Tupeu incredibil! Fenechiu cere ajutorul statului sa-si recupereze spagile

945

@ Condamnat in doua dosare de coruptie cu un prejudiciu de 2 milioane euro, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a spus ca nu are bani sa plateasca o taxa  de  timbru de 9.000 euro si a facut o cerere  de ajutor public judiciar @ Fenechiu se lupata in instanta sa-si recupereze mita de aproape 1 milioane de euro pe care a incasat-o de la Siveco prin intermediul firmei Profile Business Consulting SRL

Este condamnat in doua dosare de coruptie cu un prejudiciu de 2 milioane euro detinem informatii ca prin interpusii sai construieste blocuri in Bucium si cu toate acestea s-a plans judecatorilor ca nu are bani nici macar sa plateasca o taxa de timbru. Astfel, in dosarul in care Relu Fenechiu a dat in judecata firma Profile Business Consulting SRL pentru a-si recupera spaga de circa 900.000 euro incasata de la firma Siveco, fostul ministru al Transporturilor a facut o cerere de ajutor public judiciar (vezi aici) aratand ca nu poate sa achite taxa de timbru 42.878,68 lei (circa 9.000 euro). Judecatorii de la Tribunal au aprobat ca Fenechiu sa achite taxa de timbru in 48 de rate lunare (doi ani) fiecare in valoare de 893,30 lei.

Isi vrea spaga inapoi

Reamintim ca in cel de-al doilea dosar in care DNA l-a inculpat pe Fenechiu, fostul ministru a fost acuzat ca a primit mita de la Siveco pentru a-i facilita acestei companii incheierea unui contract cu Ministerul Justitiei. Fenechiu a primit mita prin intermediul firmei Profile Business Consulting controlata de fosta sa secretara Alina Haila. Mita s-a dat prin incheierea unor contracte fictive de prestari servicii intre Siveco si Profile Business Consulting. In fata procurorilor DNA, Alina Haia a spus ca firma sa nu a facut nimic pentru banii incasati de la Siveco. ”Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat in interventia sa la functionari din cadrul Ministerul Justitiei. Pentru acest ajutor, inculpatul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla (n.r. una a fratelui sau si cealalta a unei apropiate), suma totala de 3.966.716,11 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro). Pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentantii firmei de software sa incheie cu societatile respective mai multe contracte de prestari servicii, care in realitate nu au fost executate”, arata un comunicat de presa al DNA – Serviciul teritorial Ploiesti.

Acum Fenechiu vrea inapoi spaga adica suma de 901.526,38 euro incasata de Profile Business Consulting  de la Siveco. De aceea a inregistrat la Tribunal, impotriva Profile Business Consulting dosarul 4076/99/2019 avand ca obiect ”pretentii”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.