Culmea Justitiei la Barlad! Doi functionari, sot si sotie pusi sa lucreze la primaria de la care au furat banii

2684

@ Ion si Dorina Popa au fost gestionari la Primaria Coroiesti, langa Barlad in judetul Vaslui iar in anul 2016 au delapidat impreuna 27.960 lei @ Acestia au fost condamnati la pedespe cu inchisoarea cu suspendarea  dar in schimb trebuie sa lucreza gratis la Primaria Coroiesti sau la Postul de Politie din comuna

Magistratii Curtii de Apel Iasi trebuie sa decida in urmatoarea perioada daca doi functionari, sot si sotie care au delapidat fondurile Primariei Coroiesti judetul Vaslui pot lucra la institutia de la care au furat ca si pedeapsa complentara stabilita de Judecatoria Barlad dupa ce  le-a aplicat acestora pedepse cu inchisoarea cu suspendare (vezi aici). Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi deoarece procurorii vasluieni au atacat cu apel decizia Judecatoriei Barlad. Cei doi soti, Ion si Dorina Popa au lucrat ca si gestionari la Primaria Coroiesti iar banii i-au delapidat in anul 2016. „Prejudiciul total produs de către inculpații Popa Ion si Popa Dorina Primăriei Coroiești este de 27.960 lei, compus din 19.678 lei sume încasate cu chitanță și neînscrise în borderouri și 8.282 lei sume din borderouri neînregistrate în casă: inculpatul Popa  Ion a creat Primăriei Coroiestî un prejudiciu total de 9.287 lei, prin neinscrierea in borderouri a unor chitanțe emise la Încasarea sumelor de bani reprezentând taxe si impozite locale iar inculpata Popa Dorina a creat Primăriei Coroiesti un prejudiciu total de 18.673 lei, creat prin: neinscrierea in borderouri a unor chitanțe emise la încasarea sumelor de bani reprezentând taxe si impozite locale – 8.711 lei, respectiv prin neinscrierea in registrul de casa a unor sume de bani cuprinse in borderouri – 9.962 lei”, se arata in actul de acuzare.

La data de 13.12.2019 Judecatoria Barlad l-a condamnat pe Ion Popa la o pedeapsa de 1 ani si 4 luni de inchisoare cu suspendare si la obligat ”să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Coroieşti sau a Postului de Poliţie Coroieşti”. De asemenea Dorina Popa a fost condamnata la 1 an si 11 luni cu inchisoare cu suspendare fiind obligata sa presteze ”100 de zile, în cadrul Primăriei comunei Coroieşti sau a Postului de Poliţie Coroieşti”. Cei doi au recunoscut faptele si au dat banii  inapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.