Demis de ANI cel mai longeviv primar se crede Mesia. „Dupa mine Potopul”

2342
Costica Postarnac
Costica Postarnac

@ Costica Postarnac, cel care a ocupat timp de 7 mandate, fotoliul de primar al comunei Ipatele a atacat in instanta ordinul prin care a fost demis din functie @ Postarnac a aratat in fata judecatorilor ca daca demiterea sa va ramane definitiva comuna va suferi pierderi catastrofale fiind amenintate inclusiv fondurile europene

Cel mai longeviv primar din Romania se crede de neinlocuit. Astfel, zilele trecute la Tribunalul Iasi s-a judecat un prim termen din dosarul in care Costica Postarnac, primarul comunei Ipatele, judetul Iasi incearca sa revina pe functie cu ajutorul justitiei. Mai exact, Costica Postarnac, cel care a fost primar al comunei Ipatele timp de 7 mandate (din 1992) atacat actul prin care a fost demis din functie si anume ordinul prefectului judetului Iasi, nr.254 din 2.08.2018. Prefectul a emis acest ordin ca urmare a unei dispozitii emise de ANI care a constatat ca Postarnac s-a aflat in conflict de interese si asta deoarece a pus la dispozitia firmei sotiei sale terenurile comunitatii. In cererea adresata judecatorilor cea prin care solicita sa revina pe functie, Postarnac a exagerat atat de mult incat a sustinut ca Ipatele, comuna pe care a reprezentat-o ani de zile va intra in colaps daca el nu va mai fi la carma administratiei locale. Postarnac a sustinut ca cei din Ipatele vor pierde inclusiv fondurile europene. „Aratam instantei ca mentinerea caracterului executoriu al actului administrativ perturba activitatea primariei Ipatele si serviciilor publice din aparatul primarului, in conditiile in care subsemnatul sunt implicat in mai multe proiecte de investitii finantate prin fonduri europene, incetarea calitatii mele oficiale producand intarzierea implementarii proiectelor cu consecinta aplicarii de sanctiuni financiare unitatii teritorial administrative, respectiv de aplicarea de penalitati si chiar pierderea finantarilor urmare a intarzierilor previzibile astfel cum dovedim cu inscrisurile”, a aratat Postarnac in cererea adresata instantei.

Terenul primariei inchiriat sotiei

Dupa cum s-a mai precizat ANI a constata ca Postarnac
s-a aflat in conflict de interese si conform Legii trebuie sa paraseasca functia. Astfel, in cazul lui Postarnac, ani intocmit raportul nr.23719/12.06. 2015. Conform acestui raport, Costica Postarnac s-a aflat in conflict de interese deoarece in calitate de primar a semnat un contract si un act aditional prin care Primarie Ipatele inchiria o suprafata importanta de teren catre societatea Agricola Ipatele, firma condusa de sotia edilului. „In exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat doua acte aditionale la Contractul de inchiriere din data de 31 iulie 2007 privind majorarea suprafetei de pasune inchiriata, de la 526,46 ha – la 554,82 ha, acte aditionale incheiate intre Consiliul Local Ipatele si Societatea Agricola Ipatele (societate în cadrul căreia soția persoanei evaluate detine calitatea de președinte al consiliului de administratie). Unul dintre actele adiționale prin care se prelungește perioada de inchiriere a pasunii a fost semnat, din partea Consiliului Local Ipatele, de catre primarul comunei, iar, din partea Societatii Agricole Ipatele, a fost semnat de către soția persoanei evaluate”, au constatat inspectorii ANI.
Postarnac a cerut in justitie si anularea raportului ANI dar a pierdut.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.