Deputatul Petru Movilă a cumpărat o casă de la primărie la preț de mașină SH: 4.000 euro

4105
Petrica Movila si casa de pe strada Trei Ierarhi
Petrica Movila si casa de pe strada Trei Ierarhi

@ Când și-a inceput al doilea mandat de deputat, in perioada in care primar al municipiului Iași era Gheorghe Nichita, deputatul PDL, acum PMP, Petru Movilă a cumparat o casa de la Primaria Iași, in centrul orasului, chiar in spatele Bisericii Trei Ierarhi cu numai 4.000 euro @ In perioda respectiva toti oamenii lui Movila din Consiliul Local, consilieri municipali PDL votau alaturi de PSD desi erau in opozitie @ Nu vă amintiți cum infiera Basescu PSD cu „Ciuma Roșie”? @ La Iași, PSD cu Gheorghe Nichita era bun, Primăria Iasi îi vindea lui Movila o casa cu suma de 18.696 lei

Voi puteți să cumpărați o casă de la primărie, în centrul Iașului, in spatele Bisericii Trei Ierarhi, la o distanță de numai 10 metri de lăcașul de cult cu 4.000 euro. Nu puteți pentru ca nu sunteți parlamentari ca domnul Petru Movila. Se intâmpla în anul 2012 cand Petru Movilă incepea un nou mandat de parlamentar din partea PDL iar formatiunea politica obtinuse si in Consiliul Local cateva mandate de consilieri, voturi de care primarul PSD, Gheorghe Nichita avea nevoie cu disperare. Nici o problema, desi PDL se afla in opozitie cu PSD, oamenii lui Movila din Consiliul Local votau alaturi de Nichita. Cel puțin pentru Movila, sustinerea nu era degeaba. În anul 2012, Petrica Movila a cumparat de la Primaria Iasi, o casa in suprafata de 41,75 mp pe strada Trei Ierarhi nr.8 cu infima suma de 18.696 lei, adica vreo 4.000 euro. Pe langa terenul de sub casa a mai luat in aceiasi bani si 16,5 mp teren, curtea casei. Asta in conditiile in care in aceasta zona pretul unui metru patrat de teren sau cladire este de cel putin 1.000 euro.

Instanta a respins cererea lui Movila

Pentru a cumpara aceasta casa Petru Movila a invocat Legea 112/1995 care le dadea dreptul chiriasilor din casele nationalizate sa cumpere imobilele nerevendicate la asemenea preturi derizorii. Chiar si asa, Movila nu indeplinea conditiile Legii pentru a putea cumpara casa si asta deoarece se mutase in imobil dupa aparitia legii in anul 1996. In anul 2007, Movilă a dat in judecata Primaria Iasi solicitând obligarea acesteia la vânzarea imobilului dar a pierdut definitiv prin sentința nr.509 din 10.12.2008 a Curții de Apel Iași. Movila ramane chiriaș iar in anul 2011 deschide culmea un nou proces cu acelasi obiect, la Judecatoria Iasi in dosarul nr.1996/245/2011. Movila pierde si acest proces avand ca obiect ”obligatia de aface” adica obligarea primariei sa vanda casa. Pierde la Judecatoria Iasi din acelasi motiv pentru care pierduse cu trei ani inainte adică nu se încadra in prevederile Legii. Movila face apel la Tribunal si de data asta a castigat, dupa ce primaria nu a mai adus nici un fel de probe in apararea sa. Deci, Movila a dat in judecata pana a obtinut sentinta care îi trebuia. Câți dintre noi au aceasta sansa? La scurt timp dupa aceea, casa este vanduta de Primaria Iasi catre Petru Movila.

 

De la calic la deputat super bogat

Intr-o editie anterioara in articolul cu titlul „Averea lui Movila a crescut de peste 100 de ori de cand a intrat in Parlament. Politica o afacere sigura”, am aratat ca Movila a intrat in politica calic iar acum este super bogat. Movila are acum doua case de locuit, cea de care am vorbit mai sus si o alta 108 mp pe malul lacului Dorobant, in comuna Aroneanu, dupa Ciric. In declaratie se arata ca acesta mai detine un apartament in municipiu dar din document reiese ca a fost dobandit de sotia sa, medicul Raluca Neagu. De asemenea in anul 2018, Movila a mai cumparat cu 120.000 euro o casa pe strada Arhitect G.M. Cantacuzino (fosta Crișan) la cativa pasi de Piata Unirii. In plus, Movila are acum 7 terenuri, 5 loturi la Tibanesti, un teren la Dorobant si unul in municipiul Iasi, probabil unde se afla casa luata de la primarie.  Așadar votați PMP pentru ca deputatul Petru Movilă sa ajunga la al 4 lea mandat, adica sa ajunga la o pensie de 20.000 lei si să-și mai ia o casă în centrul Iașului evantual la un preț de 2 lei de la primarie iar voi sa platiti rate la banca pana la adanci batraneți!

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.