Dezvoltator din Iași amenințat cu buldozerele. Primăria vrea să-i demoleze blocul ridicat ilegal

1331
bloc Constantin Mazarianu - Moara de Vant
bloc Constantin Mazarianu - Moara de Vant

@ Poliția Locală va solicita instanței de judecată să încuviințeze demolarea blocului ridicat de așa-zisul dezvoltator Constantin Măzărianu în zona Moara de Vânt @ Măzărianu a încasat avansuri de la clienți promițându-le că le va da apartamente și, în baza unei autorizații pentru o casă acesta a ridicat un bloc

Ieșenii care au platit avansuri pentru apartamente acestui dezvoltator trăiesc o adevarată dramă. Asta deoarece unii dintr ei nu vor primi apartamentele pe care le-au plătit. Astfel, municipalitatea ieșeană a informat recent celelalte instituții publice că urmează să demareze procedura de demolare pentru blocul ridicat de Constantin Măzărianu în zona Moara de Vânt. Reamintim că, deși avea o autorizație de casă Măzărianu a ridicat un bloc și a și vândut apartamentele cu ante-contracte. ’’Pentru lucrările de construire realizate nelegal, conform Legii nr.50/1991, s-a dispus sancționarea contravenționala a beneficiarului SC Juz Construct SRL reprezentată de domnul Măzărianu Constantin iar ca măsură complementară s-a dispus ‘’sistarea lucrărilor de construire și intrarea în legalitate dacă condițiile urbanistice permit acest lucru’’ având termen 11.10.2022 in caz contrar aducerea construcției la forma autorizată. Având în vedere ca aceasta nu s-a conformat măsurilor dispuse s-a înaintat adresă catre municipiul Iași-Direcția de Urbanism pentru a ne informa dacă Juz Construct a intrat în legalitate in caz contrar vom înainta întreaga documentație necesară sesizării instanței de judecată’’, se arată într-un document emis de Poliția Locală.

Bloc în loc de casă

Constantin Mazarianu
Constantin Mazarianu

Prin urmare municipalitatea nu vrea să demoleze întreg îmobilul ci numai etajele si suprafețele ridicate înafara autorizației. Astfel, pentru terenul în suprafață de 1.068 mp cumpărat de Măzărianu a fost emisă în anul 2017 autorizația de construire nr.348 din 28.04.2017. Acest document autorizează construirea unei case cu un regim de înălțime D+P+M adică demisol, parter si mansardă cu un procent de ocupare a terenului de 25 la sută din 1.065 mp. Adică clădirea ar fi trebuit să aibă o talpă la sol de 250 metri. Autorizația a fost emisa in beneficiul unor persoane fizice de la care Măzărianu a cumpărat terenul. În schimb Măzărianu a ridicat ilegal un bloc cu 5 niveluri P+4E.

Reamintim ca zeci de familii au plătit avansuri acestui așa-zis dezvoltator pentru apartamente in blocuri din Bârnova dar și in municipiul Iași în Copou si acesta din Moara de Vânt. Oamenii nu și-au primit apartamentele iar firma Juz Construct a intrat în insolvență. Avansurile încasate de Măzărianu se ridică la circa 1 milion de euro iar banii au dispărut din firmă.

Cea mai mare țeapă imobiliară: trei blocuri vândute în avans, clienți disperați că au pierdut banii

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.