Scandal la o asociaţie de locatari: lovit cu ciocanul în cap! Cel mai bătrân infractor, pedepsit!

387
Ciocan, în mâna unui bărbat, lângă parbrizul unui autoturism în care se reflectă o umbrelă multicoloră
Un octogenar din Iaşi a fost pedepsit de judecători după un scandal ce a avut loc la o asociaţie de locatari din municipiu

@ După un scandal ce a avut loc la o asociaţie de locatari, cel mai bătrân infractor din Iaşi a fost pedepsit @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat recent pe Vasile Zaporojanu la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru lovire sau alte violenţe @ Scandalul a izbucnit de la nişte presupuse datorii pe care octogenarul nu le-ar fi achitat

În urma unui scandal ce a avut loc la o asociaţie de locatari, cel mai bătrân infractor din Iaşi a fost pedepsit. Aşadar, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Vasile Zaporojanu la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru lovire sau alte violenţe.

Inculpatul Vasile Zaporojanu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Exploatare Patrimoniu sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile. Instanţa admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă M.O.Ş. Îl obligă pe inculpat să îi plătească părţii civile suma de 400 de lei cu titlu de daune materiale şi 500 de euro cu titlu de daune morale. Respinge celelalte pretenţii civile formulate, ca nefondate„, au afirmat judecătorii ieşeni.

Octogenarul Vasile Zaporojanu, acuzat de lovire sau alte violenţe

Procesul ieşeanului Vasile Zaporojanu (81 de ani) a început pe data de 14 iulie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe.

„Pe 19 decembrie 2019, inculpatul a lovit persoana vătămată cu un ciocan şi un levier în zona capului, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile îngrijiri medicale. În acea zi, în jurul orei 18:00, persoana vătămată se afla în sediul Asociației de Proprietari nr. 30, desfăşurându-şi activitatea de casier. La un moment dat, inculpatul a intrat în incinta Asociației de Proprietari şi i-a comunicat persoanei vătămate că dorea să plătească o anumită sumă de bani către asociaţie, împrejurări în care, pe fondul unor relaţii preexistente tensionate între inculpat şi victimă, generate de o serie de datorii neachitate, a lovit-o pe persoana vătămată cu un ciocan şi un levier la nivelul capului. A intervenit un martor ocular, aspect ce l-a determinat pe inculpat să se oprească din a-l mai lovi pe casier”, au afirmat anchetatorii ieşeni.

Ieşeanul a recunoscut comiterea faptei

În faţa instanţei de judecată, ieşeanul a fost de acord să dea declaraţie şi a recunoscut săvârşirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfăşoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii.

Iniţial, în faţa anchetatorilor, Vasile Zaporojanu a recunoscut circumstanţiat comiterea faptei, susţinând că l-a lovit pe casier, însă că ar fi acţionat în stare de legitimă apărare, deoarece acesta din urmă l-ar fi lovit anterior peste mână şi l-ar fi strâns cu mâna de gât, împrejurare în care ar fi rămas fără aer. Dar magistraţii au constatat că lucrurile nu au stat deloc aşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.