Directoarea de la Fisc care a fost prinsă la furat a luat și primă de concediu. Procurorii se fac că plouă

31556
Carmen Dămăcianu
Carmen Dămăcianu

@ Au trecut 7 luni de când judecătorii au dispus refacerea rechizitoriului în care a fost trimisă în judecată pentru delapidare, Carmen Dămăcianu, fosta directoare a Administrației Județene a Finanțelor Iași și de atunci procurorii se fac că plouă, nu au completat actul de acuzare @ Din acest motiv Carmen Dămăcianu a revenit pe funcție și a prins tupeu @ Dămăcianu a dat în judecată Fiscul cerând anularea unei decizii prin care i s-au imputat banii încasați nelegal, deoarece era trimisă în judecată și încasa leafă

În țara în care unii procurori se fac că muncesc infractorii prind curaj. Deși, judecătorii au dispus în urmă cu 7 luni ca procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași să refacă rechizitoriul în care a fost trimisă în judecată pentru delapidare, Carmen Dămăcianu fosta directoare de la Fisc, procurorii nu au completat actul de acuzare și fosta directoare a prins curaj. Astfel, Carmen Dămăcianu a dat în judecată Direcția Regională de Finanțe solicitând anularea unei decizii prin care i s-a imputat salariul încasat nelegal în perioada în care era judecată pentru delapidare. Aceasta a încasat nelegal bani în perioada  12.07.2021 şi 30.07.2021 în condițiile în care deja era trimisă în judecată prin rechizitoriul emis la data de 27.05.2021 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Carmen Dămăcianu este funcționar public și fiind trimisă în judecată nu avea dreptul să încaseze banii deoarece raporturile de muncă trebuiau suspendate. Înainte să fie trimisă în judecata, în anul 2012, Carmen Dămăcianu și-a luat un concediu de odihnă, concediu pentru incapacitate temporară de muncă etc. Ori, Fiscul îi impută suma de  5.600 lei reprezentând drepturi de natură salarială încasate necuvenit în perioda respectivă. În decizia de impunere Fiscul a arătat că aceasta nu a informat ca a fost trimisă în judecată. Carmen Dămăcianu a contestat decizia de impunere dar a pierdut procesul (vezi aici).

Când se reia judecata dosarului penal?

Între timp, după cum am mai precizat Carmen Dămăcianu a revenit pe funcție. Asta deoarece rechizitoriul s-a întors la parchet pentru a fi refăcut. Revenirea pe funcție nu trebuia să dureze mult. Procurorii trebuiau să remedieze neregularitățile din rechizitoriu și să retrimită actul de acuzare la instanță. Dar acest lucru nu s-a întâmplat nici după 7 luni. Reamintim că Dămăcianu a fost trimisă în judecată deoarece a furat banii pe care 6 ieșeni îi aveau de primit de la bugetul de stat, falsificând un număr de 6 cereri de rambursare.  Suma totală delapidată în acest mod de Carmen Dămacianu s-a ridicat la 12.288 lei.

Directoarea de la Finanțe acuzată de delapidare repusă în funcție de incompetența procurorilor

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.