Comuna Lungani montează camere video pentru a combate depozitarea ilegală a deșeurilor

287
muncitor deșeuri comuna Lungani-
muncitor deșeuri comuna Lungani-

@ ‘’Abandonul de deșeuri este un fenomen dăunător, care afectează nu doar aspectul estetic al comunei noastre, ci și sănătatea locuitorilor comunei, chiar dacă ei nu sunt conștienți de acest lucru. Prin montarea acestor camere de supraveghere, ne dorim să descurajăm aceste practici, să identificăm și să sancționăm pe cei care încalcă legislația în materie de mediu”, a spus Ioan Corobuță

În lupta împotriva abandonului de deșeuri, autoritățile din comuna Lungani au luat o decizie importantă: montarea camerelor de supraveghere pe întreg teritoriul comunei. Acest demers vine în contextul unei preocupări crescute pentru protejarea mediului înconjurător și combaterea poluării, în special a poluării cu deșeuri provenite din dezmembrarea autovehiculelor. Cu obiectivul ferm de a reduce și preveni abandonul de deșeuri pe câmpuri, pe marginea drumurilor, în afara localităților, în albia râurilor, autoritățile locale au ales să implementeze sisteme de supraveghere video pentru a monitoriza și a identifica persoanele responsabile de astfel de astfel acțiuni ilegale împotriva mediului înconjurător. Primarul comunei Lungani, Ioan Corobuță, a precizat că instalarea camerelor de supraveghere este un pas esențial în efortul de a menține curățenia și de a proteja mediul înconjurător. „Abandonul de deșeuri este un fenomen dăunător, care afectează nu doar aspectul estetic al comunei noastre, ci și sănătatea locuitorilor comunei, chiar dacă ei nu sunt conștienți de acest lucru. Prin montarea acestor camere de supraveghere, ne dorim să descurajăm aceste practici, să identificăm și să sancționăm pe cei care încalcă legislația în materie de mediu”, a spus Ioan Corobuță.

Camerele de supraveghere instalate vor acoperi zonele cu cel mai mare risc de abandon de deșeuri și vor fi conectate la un sistem centralizat de monitorizare. Imaginile captate vor fi analizate de către autorități pentru a identifica și sancționa pe cei care încalcă regulile în materie de gestionare a deșeurilor. Locuitorii comunei au salutat decizia autorităților locale și speră că aceasta va duce la o reducere semnificativă a fenomenului de abandon de deșeuri: „Este o măsură necesară și binevenită. Sperăm că prin această inițiativă, comuna noastră va deveni mai curată și mai prietenoasă cu mediul înconjurător”, a spus un localnic. În concluzie, montarea camerelor de supraveghere în comuna Lungani reprezintă un pas important în direcția protejării mediului și promovării unui comportament responsabil față de gestionarea deșeurilor. Aceste camere de supraveghere vor fi „mobile”, ceea ce înseamnă că cetățenii care nu respectă condițiile de mediu vor fi mereu surprinși de locul în care acestea vor fi amplasate. Autoritățile locale sunt hotărâte să ia măsuri ferme împotriva celor care nu respectă regulile și normele privind protejarea mediului înconjurător.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.