Judecatorii au anulat autorizatia unei case ridicate in calea avioanelor la Aroneanu

1249
avion deasupra unei case
avion deasupra unei case

@ Casa a fost ridicata in anul 2018 de doi tineri pe o suprafata aflata in capatul pistei Aeroportului Iasi @ Conducerea Aeroporului a solicitat anularea autorizatiei de construire deoarece case se afla in zona de protectia a Aeroportului si in plus a fost ridicata fara avizul Autorității Aeronautice Civile Române

A doua autorizatie de construire anulata de judecatorii ieseni pentru o casa ridicata la Aroneanu in vecinatatea Aeroportului Iasi. Reamintim ca cel putin 10 familii din Aroneanu care si-au ridicat case la capatul pistelor Aeroportului au fost date in judecata de conducerea aerogarii pentru desfiintarea autorizatiilor. In toate aceste procese a fost data in judecata de asemenea si Primaria Aroneanu, institutia care a emis autorizatia. Reamintim ca Aeroportul Iasi doreste desfiintarea constructiilor respective deoarece reprezinta un pericol pentru traficul aerian atat la decolarea cat si la aterizarea aeronavelor acestea fiind construite foarte aproape de piste. Zilele trecute judecatorii au anulat (vezi aici) autorizatia de construire nr. nr. 65 din 18 iulie 2018 și certificatul de urbanism nr. 25 din 20 februarie 2018 obtinut de la Primaria Aroneanu de familia formata din B.P.D si B.A. Asta deoarece, cele doua documente au fost eliberate fara avizul Autorității Aeronautice Civile Române. Cu toate acestea, judecatorii au transmis ca anularea autorizatiei nu implica neaparat demolarea casei. „Nu în ultimul rând, trebuie reținut și faptul că, admiterea acțiunii nu reprezintă o îngrădire  a dreptului de proprietate al pârâților B. P. D și B. A deoarece, anularea autorizației de construire nu înseamnă că atrage după sine desființarea construcției ci, are ca efect obligația pârâților de a demara demersurile in vederea obținerii unei autorizații de construire care să aibă la bază și avizul Autorității Aeronautice Civile Române”, se arata in sentinta.

In conditiile in care la toate procesele de care vorbim mai sus Autoritatea Aeronautica a trimis tot felul de documente in care arata ca respectivele case reprezinta un pericol pentru traficul aerian sa asteapta cineva ca institutia sa elibereze vreun aviz favorabil? In concluzie toate casele autorizate de primarul din Aroneanu la capatul pistei Aeroportului sunt vulnerabile. Despre prima autorizatie anulata am vorbit in articolul cu titlul „Inconstienta! Case ridicate in calea avioanelor langa Aeroport. Judecatorii au anulat prima autorizatie”, publicat in data de 3 februarie a.c.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.