Directorul Omniasig Iasi a vrut sa arunce in strada 56 de familii. „Pedeapsa” i-a venit de Craciun

6613

@ Am putea spune ca are si Iasul un Ebenezer Scrooge dar care insa a fost  indreptat de Justitie si de Fantoma Craciunului Prezent @ In urma cu doi ani, inainte de Craciun, Mircea Arsene, seful Omniasig din Iasi a deschis un proces in care a cerut anularea autorizatiei de construire si demolarea unui bloc cu 56 de apartamente vandute, construit de omul de afaceri Aurel Rascenco @ Anul acesta a treia zi de Craciun, Tribunalul a dispus anularea  cererii depuse de Arsene si a lasat posibilitatea dezvoltatorului sa ceara despagubiri

Seful zonal al Omniasig, Mircea Arsene a patit ca in nuvela Poveste de Craciun a lui Charles Dickens. Astfel, asa cum personajul lui Dickens ura Craciunul si era dispus sa faca rau si in aceasta perioada si Mircea Arsene ca ”un bun crestin” a depus la instanta o cerere  de demolare a 56 de locuinte, in urma cu doi ani cu cateva zile inainte de Ziua Nasterii Mantuitorului. De asemenea, ca si Scrooge, Arsene a primit raspunsul tot de Craciun. Astfel, pe data de 27 decembrie a.c, a treia zi de Craciun  Tribunalul Iasi a respins cererea lui Arsene (vezi aici) si a lasat posibilitatea ca dezvoltatorul sa solicite despagubiri pe cale separata de la seful Omniasig. Noroc ca in fiecare  sala de judecata exista si o Biblie.

Arsene voia sa-si faca bloc

Totul a plecat de la faptul ca Mircea Arsene a cumparat in anul 2015, un teren de 654 mp, in Pacurari, la marginea cartierului Amfiteatru, dupa vechea poarta Cimitirului Evreiesc care a fost mutata. Pe suprafata respectiva Arsene dorea sa construiasca un  bloc. Prin HCL nr. HCL 159/2018 i-a fost aprobat PUZ-ul care-i permitea  sa ceara autorizatie pentru respectivul bloc. Terenul lui Arsene se afla vis a vis de un bloc cu 56 de apartamente pe care il construise si il vanduse deja dezvoltatorul Aurel Rascenco. Pe data de 29 decembrie 2017, Mircea Arsene a depus la Tribunalul Iasi o cerere in care solicita anularea autorizatiei de construire pentru blocul de 56 de apartamente si implicit demolarea acestuia. Trebuie sa mai precizam ca Arsene nu detinea in zona o locuinta astfel incat sa fie afectat si personal de blocul cu 56 de apartamente. Initial, Arsene  cooptase si alti 20 de proprietari de case din zona in acest litigiu dar acestia s-au retras cand au vazut ca de fapt la mijloc sunt alte interese. De altfel si Arsene a deschis procesul cand blocul lui Rascenco a fost finalizat desi putea s-o faca inca din perioada in care era la stadiu de fundatie. Prin urmare daca era deranjat de eventuale efecte negative privind aspectul urbanistic al zonei acesta putea sa se  manifeste inca din perioada in care a fost elaborat PUZ si a fost emisa autorizatia si nu cand blocul fusese deja vandut. In cursul zilei de ieri, Tribunalul Iasi a decis dupa cum am mai spus sa respinga solicitarea lui Arsene. Instanta a constatat legalitatea emiterii autorizatiei de construire cu regimul de inaltite 2D +P + 6E +M conform PUZ 353/2005, obtinute de Aurel Rascenco.

Omniasig iti asigura locuinta, Arsene vrea sa te demoleze

Putem sa mai spunem ca Mircea Arsene se afla in conflict de interese sau „bipolaritate” profesionala.  Astfel, pe de o parte Omniasig se lauda  ca este unul din liderii de piata in asigurarea locuintelor impotriva incendiilor si a dezastrelor naturale iar pe de alta parte Arsene care este seful din Iasi al companiei  cere demolarea a 56 de apartamente. Omniasig te asigura impotriva dezastrelor  dar nu te poate pazi de o cererea de demolare depusa de seful sau, Mircea Arsene. Detinem informatii ca un grup format din proprietarii de apartamente  din acest bloc se gandesc sa ceara despagubiri in justitie deoarece in toata acesta perioada cat a durat litigiul nu au putut sa-si tranzactioneze locuintele la preturi rezonabile. Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, omul de afaceri Aurel Rascenco a spus ca nu vrea sa comenteze prea mult. „Nu comentez. Nu pot decat sa compatimesc acest gen de oameni”, a spus Aurel Rascenco.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.