„Dosarul amanta”: judecatorii calculeaza nota de plata. Cat a cheltuit Nichita pentru Adina Samson?

6506

„Dosarul amanta”: judecatorii calculeaza nota de plata. Cat a cheltuit Nichita pentru Adina Samson?

@ Magistratii ieseni au reluat astazi judecata in „Dosarul Amanta” cel in care fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita este acuzat ca si-a urmarit amanta folosind logistica si personalul Politiei Locale @ Magistratii au dispus efectuarea unei expertize contabile pentru a stabili cat a cheltuit Nichita din banii bugetului local pentru urmarirea Adinei Samson

Magistratii ieseni de la Tribunal au reluat azi judecarea dosarului in care fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata pentru ca a folosit logistica si personalul Politiei Locale sa-si urmareasca amanta, o fosta subordonata pe nume Adina Samson. Magistratii au putut constata insa ca nu pot lua o decizie in acest dosar deoarece nu s-a stabilit care este suma cheltuita, in mod abuziv din bugetul local al municipiului Iasi pentru „operatiunile” de urmarire care o vizau pe Adina Samson. Pentru ca expertul desemnat de judecatori nu a prezentat insa care este suma cheltuita in acest scop, rezultat la care trebuia sa ajunga dupa studierea documentelor contabile, magistratii au amanat luarea unei decizii in acest dosar.

Aceasta expertiza a fost cu atat mai necesara cu cat in acest dosar Politia Locala s-a constituit parte civila pentru suma de 229.436,09 lei iar procurorii au precizat in rechizitoriu ca actiunile de urmarire au costat 91.181 lei. „In perioada 25 decembrie 2013 – 30 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, abuzand de functia detinuta, respectiv primar al municipiului Iasi a dispus functionarilor din cadrul Politiei Locale a municipiului Iaşi, sa efectueze activitati de investigatii in teren sau de supraveghere operativa a unei persoane (Adina Samson-nr.) a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale Poliţiei Locale”, se arata in rechizitoriul DNA.

Fosta amanta a mai depus o plangere. „A vrut sa ma violeze in birou”

Dezvaluirea.ro (www.dezvaluirea.ro) a aratat insa in editia din data de 27 februarie a.c ca „meciul” dintre Gheorghe Nichita si fosta sa amanta nu se incheie aici. Astfel, Adina Samson a mai depus o plangere pentru hartuire si amenintare, cercetarile in acest dosar fiind preluate de Parchetul General. Adina Samson a aratat in plangere depusa ca la un moment dat l-a anuntat pe Nichita ca vrea sa-l pareaseaca insa acesta continuat s-o hartuiasca sexual. „Folosindu-se de ascendentul sau profesional si civic asupra mea in calitatea sa de conducator autocrat al intitutiei unde imi desfasuram activitatea, Primaria Iasi, in repetate randuri prin constrangere morala si chiar fizica m-a determinat sa continui relatia amoroasa cu el, desi nu-mi doream acest lucru, in scopul oferirii afectiunii si a unor beneficii de natura carnala de catre mine. In data de 9.10.2014 aflandu-ma in biroul sau din Primaria Iasi, Gheorghe Nichita a vrut sa ma violeze insa eu am refuzat si m-am smuls din bratele sale”, a relatat Adina Samson.

Aceasta a mai aratat ca anterior fostul primar s-a folosit de functie sa o seduca. „In urma cu 6 ani, folosindu-se de ascendenta sa pe linie ierarhica, asupra mea primarul Gheorghe Nichita a demarat o ampla actiune de seducere a subsemnatei, in scopul determinarii mele sa initieze o relatie amoroasa cu el. Cunoscand faptul ca este casatorit si avand in vedere diferenta de varsta eu am refuzat. La un moment dat avand in vedere ascendentul sau  profesional am cedat avansurilor sale ludice care devenisera extrem de agresive gandindu-ma ca ca in urma acestei cedari va renunta la ele”, a mai  aratat Adina Samson in plangerea depusa.

Sa nu uitam ca Nichita a primit deja o pedeapsa de 4 ani cu executare in dosarul in care fostul primar este acuzat ca a primit mita de la firma UTI Grup pentru a-i facilita acestei firme derularea contractului de semaforizare a Iasului.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.