Primarul penal demis de justitie vrea sa-si falimenteze definitiv comuna. „Dupa mine potopul!”

4402
Petre Dobos, primar Rachiteni
Petre Dobos primar Rachiteni

@ In conditiile in care a fost demis de justitia ieseana pentru ca  a fost condamnat penal, primarul comunei Rachiteni, judetul Iasi se incapataneaza sa ramana pe functie pentru a falimenta comuna @ Comuna Rachiteni a fost obligata sa plateasca o ”amenda” de 200 lei pe zi deoarece Consiliul Local controlat de Petre Dobos refuza sa valideze doi consilieri locali, pe Iosif Dobos si Stefan Gherca @ In acelasi timp, fostul contabil Ilie Bursu, concediat abuziv de Petre Dobos, a castigat astazi la Tribunalul Neamt, procesul de  reintegrare in functie si de plata a salariilor  @  Fostul prefect Marian Serbescu a mai depus o plangere penala pentru abuz in  serviciu impotriva lui Petre Dobos

Pe langa faptul ca nu vrea sa respecte  Legea  si sa plece din functie pentru ca are o condamnare penala, Petre Dobos, primarul PNL al comunei Rachiteni, se incapataneaza sa ramana abuziv pe functie , parca pentru a o duce spre faliment pe principiul „Dupa mine potopul”. Astfel, Consiliul Local al comunei Rachiteni, controlat de primarul Iosif Dobos a fost obligat de justitie sa  plateasca o amenda 200 lei pe zi pentru ca nu a validat la timp mandatele a doi consilieri locali membri ai PSD, adica pe Stefan Gherca si Iosif Dobos. Avand sprijinul PSD Iasi cei doi consilieri locali urmau sa fie  validati inca din luna mai a anului 2017 dar Consiliul Local Rachiteni controlat de Dobos a refuzat. Abia spre sfarsitul anului trecut cei doi consilieri au fost validati si tot atunci cei doi au demarat procedurile de executare silita, avand de incasat fiecare peste 40.000 lei penalitati pe care primaria trebuie sa le achite pentru ca nu au fost validati la timp. Aceste penalitati se calculeaza din data de 22 iunie 2018 cand Tribunalul Iasi a dispus validarea acestora (vezi aici) pana in ziua in care sentinta a  fost pusa in aplicare (vezi aici). „Domnul primar nu a prins in buget suma necesara care ni se cuvine dar noi nu vom renunta.  Am apelat la un executor, domnul primar a mai lungit-o cu niste procese niste contestatii, pana la urma ne vom lua banii”, a spus Iosif Dobos, unul din consilierii care trebuie sa execute Primaria Rachiteni.

Contabilul a castigat astazi

In acelasi timp, contabilul comunei, Ilie Bursuc  concediat abuziv de primar a castigat astazi procesul de reintegrare in functie (vezi aici). De asemenea prin sentinta de astazi Primaria Rachiteni a fost obligata sa-i plateasca fostului contabil toate salariile pentru perioada in care nu a activat deoarece a fost concediat abuziv. De mentionat ca Ilie Bursuc avea o leafa 4.000 lei si avand in vedere ca a trecut aproape un an de cand a fost concediat si acesta are de incasat din cauza abuzurilor primarului Dobos o suma destul de mare din bugetul local. In aceste conditii,in care dupa cum se vede in acest an bugetul comunei Rachiteni va fi grevat de plata unor sume stabilite prin sentinte judecatoresti pentru persoane care au fost victimele unor abuzuri facute la primarie, anul acesta comuna este amenintata de faliment.

Nu vrea sa plece din functie si are un nou dosar penal

Reamintim ca in mod normal Petre Dobos nu ar trebui sa mai fie in prezent primar al comunei Rachiteni. Asta deoarece in data de 28 martie 2019, Curtea de Apel Iasi l-a condamnat definitiv pe Petre Dobos la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Conform Legii acesta nu mai poate fi primar al comunei dar pentru demiterea lui Dobos, prefectul are  nevoie de un referat emis de secretarul Consiliului Local. Insa, Dobos a facut astfel incat comuna Rachiteni sa nu aiba un secretar care sa-i completeze referatul de demitere. Inainte sa fie schimbat din functie de liberali, fostul prefect Marian Serbescu i-a facut o noua plangere penala lui Petre Dobos, pentru abuz in serviciu si asta deoarece refuza sa delege atributiile de secretar unui functionar din primarie. Dosarul penal inregistrat ca urmare a plangerii depuse de prefect este in cercetare. In mod curios noul prefect liberal Marian Grigoras nu insista sa lamureasca situatia de la Rachiteni.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.