DNA a Inviat? Fost ministru al Sanatatii retinut in aceasta seara

1211

@ Fostul ministru al Sanatatii, Mircea Beuran a fost retinut in aceasta seara de DNA deoarece in 2018 ar fi primit de la un fost student o spaga de 10.000 euro

Fostul ministru al Sanatatii, Mircea Beuran, in prezent cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București a fost retinut in aceasta seara de procurorii DNA. Ciudat este ca acesta a fost retinut pentru niste fapte petrecute in anul 2018. Beuran este acuzat ca in anul 2018 pe cand ocupa functiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie general în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București ar fi primit de la un fost student suma de 10.000 euro pentru a-i scoate la concurs un post de asistent universitar. ‘’ În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs’’, se arata intr-un comunicat emis de DNA.

La data de 14 februarie 2020, Mircea Beuran urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.