Dovada ca la Fisc lucreaza niste incompetenti. Dupa 8 ani, Complexul Onyx a iesit din insolventa

2884

@ Complexul Onyx, firma care administreaza resturantul cu acelasi nume iese din procedura  de insolventa dupa 8 ani de reorganizare  judiciara @ Creditorii societatii au aprobat inchiderea procedurii ceea ce  inseamna ca societatea si-a platit datoriile si va iesi din insolventa si prin urmare isi va continua activitatea in conditii normale @ Asta in conditiile in care in cei 8 ani de insolventa, Directia de Finante a cerut ca firma sa fie declarata falimentara si lichidata de mai multe  ori

Aceasta este o dovada certa ca mentalitatea celor de la Fisc nu este concentrata pe sprijinirea mediului de afaceri ci pe distrugerea spiritului antreprenorial. Dupa 8 ani de reorganizare SC Complex Onyx SRL iese din insolventa si scapa definitiv de administrare judiciara si de fantoma falimentului (vezi aici). In ultimul sau raport, administratorul judiciar al companiei, Musat & Asociatii arata ca firma se poate descurca de acum incolo si singura, nemaifiind nevoie sa fie supravegheata de judecatorul sindic. „Societate urmeaza a reveni pe piata de profil prin redresarea activitatii in limite legale fiind susceptibila de a-si  gestiona activitatea si ulterior iesirii din procedura. S-a decis inchiderea procedurii de reorganizare judiciara a Complex Onyx prin refinantarea creantei BRD”, a aratat administratorul judiciar in ultimul raport.

Asta in conditiile in care, in cei 8 ani de isolventa, Directia Regionala de Finante a cerut in instanta trecerea la faliment si lichidarea companiei de mai multe ori.  Complex Onyx SRL a intrat in insolventa in anul 2012 ca urmare a unor presiuni facute de Fisc care avea de recuperat 1,2 milioane lei si a unei cereri facute de BRD. La data intrarii in insolventa, conform tabelului creditorilor valoarea totala a creantelor era de 21.075.553 lei, cei mai mari creditori fiind Banca Romana pentru Dezvoltare si Directia Regionala de Finante. BRD avea de recuperat 16 milioane lei. In toti acesti 8 ani de insolventa planul de reorganizare a fost prelungit de mai multe ori. Sa mai precizam ca singura conditie impusa de administatorul judiciar pentru iesirea din insolventa este refinantarea creantei BRD. Afacerea Complex Onyx si Hotel Bellaria apartine cunoscutului om de afaceri Constantin Soranescu.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.