Exclusiv! Video. Denunțătorul lui Buzatu audiat ieri peste 4 ore la DNA. Ce le-a spus Farmazon procurorilor

1692
Emil Savin la DNA Iasi-
Emil Savin la DNA Iasi-

@ Audierea lui Emil Savin zis Farmazon a început ieri la ora 10.00 și s-a finalizat în jurul orei 14: 30 @ Savin a sosit la sediul DNA Iași însoțit de avocatul său, Ionel Nechita care l-a asistat pe Farmazon pe întreg parcursul audierilor @  ‘’Azi, clientul meu a confirmat, în calitate de martor, aspectele anterioare, de la constatarea imprejurarilor care au condus la realizarea flagrantului’’, a spus Ionel Nechita

Emil Savin zis Farmazon, denunțătorul președintelui Consiliului Județean Vaslui a fost audiat ieri la DNA Iași timp de aproape 4 ore pentru a lămuri toate aspectele care au dus la prinderea lui Dumitru Buzatu în flagrant în timp ce primea mită fabuloasa sumă de 1,25 milioane lei. Emil Savin a sosit la sediul DNA Iași, ieri la ora 9.50 însoțit de avocatul său, maestrul Ionel Nechita. Interpelat de jurnaliștii Dezvăluirea.ro (vezi video mai jos) Emil Savin nu a vrut să comenteze. Ionel Nechita a precizat însă că Farmazon a confirmat ceea ce a susținut anterior în denunțul formulat împotriva lui Buzatu. ‘’Dacă intri in „sarabanda” organelor judiciare, trebuie să păstrezi ritmul, altfel poți deveni ușor „subiect procesual principal sau chiar parte în dosar”. Nu pot face declarații pe seama dosarului, întrucat nu am fost apăratorul lui Savin Emil la momentul în care s-a stabilit „repertoriul” de către D.N.A. (data denunțului), ci am intrat în „horă” începând de azi, când clientul meu a confirmat, în calitate de martor, aspectele anterioare, de la constatarea imprejurarilor care au condus la realizarea flagrantului’’, a spus Ionel Nechita.

Emil Savin la DNA Iasi-
Emil Savin la DNA Iasi-

Șpagă la asfaltarea unui drum

Reamintim că Buzatu a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 1,25 milioane lei pentru a-i deconta lui Farmazon lucrările pe care firma acestuia le efectuase la „drumul strategic Bârlad-Laza-Codaeşti”. Pentru că nu-i dăduse șpagă, Buzatu l-a angajat pe Radu Judele căruia i-a spus să realizeze o expertiză din care să reiasă că lucrările nu erau de calitate sau nu au fost realizate în totalitate astfel încât Farmazon să nu-și primească banii. La rândul său, Radu Judele i-a cerut lui Farmazon șpagă pentru a-i realiza o expertiză favorabilă. ‘’ În anul 2019, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri europene, între Consiliul județean Vaslui și o societate comercială a fost încheiat un contract de achiziție publică ce avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui. În cursul anului 2021, în condițiile în care lucrările erau finalizate în proporție de 80%, între reprezentantul societății comerciale respective (martor în cauză) și inculpatul Buzatu Dumitru, președintele Consiliul județean Vaslui, ar fi apărut neînțelegeri referitoare la plata facturilor (cc. 3.000.000 euro) și implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă. În acest context, Consiliul județean Vaslui a încheiat un contract cu o societate comercială (al cărui obiect de activitate este realizarea de activități de inginerie și consultanță tehnică) administrată de inculpat pentru a efectua o expertiză tehnică a lucrărilor executate. După întocmirea raportului de expertiză (în care erau trecute date care nu corespundeau realității din teren), în data de 22.06.2022 respectiv în perioada 07-15.02.2023, expertul ar fi pretins de la omul de afaceri suma de suma de 714.000 mii de lei în scopul formulării unor concluzii contrare propriei expertizei efectuate în baza contractului încheiat cu Consiliul județean Vaslui și implicit de „a favoriza” societatea martorului (în sensul de a i se achita în totalitate facturile în valoare de cca. 3.000.000 euro, care i se cuveneau ca urmare a executării întocmai a lucrărilor conform caietului de sarcini). De asemenea, pentru suma de bani pretinsă, expertul i-ar mai promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factorii decidenți din cadrul Consiliului județean Vaslui și că-i va determina pe aceștia să achite facturile emise de societatea omului de afaceri pentru lucrările executate. În contextul menționat mai sus, expertul a primit în datele de 02.03.2023 și 27.04.2023 suma totală de 714.000 de lei. După remiterea sumei de mai sus, inculpatul ar fi înaintat Consiliului județean Vaslui documentația tehnică privind adaptarea concluziilor expertizei tehnice pentru lucrările efectuate de către societatea martorului care a fost primită și acceptată de către factorii decidenți din cadrul instituției publice, printre care și inculpatul Buzatu Dumitru’’, se arată într-un comunicat al DNA.

Update!Video! Dumitru Buzatu adus cu cătușe la Curtea de Apel Iaşi

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.