Fiul deputatului Traian Dobre, reținut de către polițiști în dosarul împușcăturilor din centru. Procurorii au cerut arestarea

1076
Traian Dobre
Traian Dobre

@ Polițistii ieșeni  l-au reținut pe Cristian Dobre pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și distrugere @ Unul dintre incidentele pentru care este anchetat a avut loc pe data de 16 ianuarie @ Victima, o femeie ne-a declarat ca Dobre a tras cu pistolul asupra sa și ulterior a fost amenințată de Traian Dobre @ Procurorii au cerut asretarea preventivă pentru 30 de zile dar instanța de judecată a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile @ Anterior, în noiembrie 2023, Cristian Dobre a lovit o femeie și un bărbat

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și polițiștii ieșeni au decis să-l rețină pentru 24 de ore pe Cristian Dobre, fiul fostului parlamentar  Traian Dobre, pentru acuzațiile de distrugere și lovire. Cristian Dobre a fost reținut pe data de 18 februarie iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat la instanță cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile (vezi aici). Însă, judecătorii au a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile. ” La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au reținut un bărbat, de 46 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de ,,lovire și alte violențe” și ,,distrugere”. Din cercetări a rezultat că la data de 06.11.2023, pe fondul unui conflict verbal cu privire la un loc de parcare, acesta ar fi agresat fizic două persoane (o femeie și un bărbat) și ar fi lovit autoturismul uneia dintre persoanele vătămate, pe o stradă din municipiul Iași, provocând distrugeri. Totodată, la data de 16 ianuarie a.c., a rezultat faptul că, pe fondul unui conflict iscat de la un loc de parcare, acesta ar fi distrus unul dintre geamurile autoturismului unei femei de 39 de ani, pe o stradă din municipiul Iași.În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 19.02.2024, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii controlului judiciar față de bărbat pentru 60 de zile”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Iași.

A tras cu pistolul?

Unul dintre incidentele investigate a fost prezentat și de dezvăluirea.ro în articolul ‘’Focuri de armă în centru, dosar mușamalizat. Pistolarul: fiul unui parlamentar’’, publicat în data de 5 februarie a.c. Astfel, pe data de 16 ianuarie Veronica și Robert Perju au parcat mașina în fața casei lui Cristian Dobre, pe strada   arhitect G.M. Cantacuzino. Victimele ne-au declarat că Dobre-junior a ieșit la geam și a tras asupra lor cu un pistol, fiind supărat că le-ar fi ocupat locul de parcare. ‘’Cristian Dobrea a ieșit la geam, a început să ne insulte și să ne înjure, i-a spus soției că este o curvă. L-am rugat să aibă puțină răbdare că vom muta imediat mașina. La un moment dat l-am auzit spunând: stai că scot eu pistolul. Când a auzit soția de frică a dat să intre în mașină. După aceea am auzit că a tras. Când să intru în mașină s-a auzit pac, pac. A tras cu două gloanțe cu bile. Poliția a găsit două urme de gloanțe. Gloanțele au spart geamul mașinii (foto Dezvăluirea)’’, a povestit Robert Perju.

Poliția a ajuns la fața locului și imediat a sosit și Traian Dobre care a amenințat-o pe Veronica Perju. Mai multe detalii am prezentat în articolul repostat mai jos. În ceea ce privește infracțiunea de lovire potrivit portalului instanței de judecată, una dintre victime se numește Wassouf Michel-Christian.

geamul masinii distrus de gloantele trase de Cristian Dobre si victima
geamul masinii distrus de gloantele trase de Cristian Dobre si victima

Un bătăuș recidivist

În ceea ce privește infracțiunea de lovire, procurorii au primit plângerea unui cuplu pe care Cristian Dobre i-ar fi agresat în noiembrie 2023. Și acest incident ar fi avut loc tot în fața casei lui. Femeia a parcat pe aceiași stradă pentru a merge la coaforul situat lângă casa familiei Dobre. Supărat că i-ar fi ocupat locul de parcare, Cristian Dobre i-a lovit. Reamintim că în septembrie 2020, Cristian Dobre a fost condamnat definitiv la o pedepsă de 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire.

Focuri de armă în centru, dosar mușamalizat. Pistolarul: fiul unui parlamentar

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.