Afaceri cu Porumboiu. Avocatul care l-a scapat de DNA ”rasplatit” cu plangeri penale

4641

@ „Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti!, spune  o vorba din popor @ In loc sa-si incaseze banii pentru munca depusa in folosul lui Adrian Porumboiu, inclusiv in dosarele in are era cercetat de DNA, avocatul Bogdan Gheorghita s-a ales cu tot felul de plangeri depuse de afaceristul din Vaslui, fostul arbitru international @ In data de 8 august 2019, Tribunalul Vaslui  admis cererea depusa de Bogdan Gheorghita de a i se incuviinta executarea silita a lui Adrian Porumboiu pentru suma de 24.000 euro

Porumboiu se razbuna pe avocatul care l-a scos din ghearele DNA. In loc sa-i plateasca onorariul Porumboiu ii face tot felul de plangeri. Astfel, desi pe data de 8 august 2019, Tribunalul Vaslui (vezi aici) a admis cererea depusa de avocatul iesean Bogdan Gheorghita de a i se permite executarea silita a lui Porumboiu pentru suma de 24.000 euro, in loc sa-si ia banii, aparatorul s-a ales cu tot felul de plangeri. Dupa ce a obtinut decizia Tribunalului Vaslui, Bogdan Gheorghita s-a adresat unui executor judecatoresc care a si pus poprire pe conturile lui Porumboiu. Demararea procedurii de executare silita l-a scos insa din sarite pe Porumboiu care, dupa cum am mai spus a inceput sa depuna tot felul de plangeri impotriva lui Bogdan Gheorghita la Baroul de Iasi si potrivit ultimelor informatii si l-a parchet sustinand ca a fost inselat. Asta in conditiile in care Bogdan Gheorghita incheiase cu Porumboiu un contract de asistenta juridica pentru un dosar pe care fostul arbitru international il avea la DNA Iasi. Potrivit acestui contract, incheiat la 13.04.2017, Bogdan Gheorghita era indreptatit sa primeasca un onorariu de 1.000 euro pe luna pana la data comunicarii ordonantei de clasare adica pe 23.04.2019. Insa, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta, adica dupa ce a scapat de acuzatiile DNA, Porumboiu nu a vrut sa mai plateasca.

„Banuiesc ca asa procedeaza cu toti avocatii”

Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, avocatul Bogdan Gheorghita a declarat ca suma pe care ar fi trebuit sa i-o factureze de fapt lui Porumboiu este mai mare de 26.000 de euro dar a scazut 2.000 euro reprezentand un onorariu pentru un dosar pe care o firma a  fostului arbitru il avea la Suceava in urma unei plangeri depuse de o fosta angajata. Acest contract a fost incheiat cu firma Mopan Suceava, care facea parte din grupul de firme controlat de Porumboiu. Bogdan Gheorghita arata ca in dosarul de la Suceava nu a mai facut diligente din cauza lui Porumboiu care nu i-a mai comunicat actele necesare sa pregateasca apararea dar cu toate acestea a decis sa-i scada suma de 2.000 pe care la vremea respectiva, in martie 2017 o primise pentru respectiva cauza. „Contractul a fost semnat in biroul domnului Porumboiu. Decizia de a incheia acest contract i-a apartinut exclusiv lui domnul Porumboiu. Toate conditiile din contract au fost dictate de domnul Porumboiu iar acum nu vrea sa plateasca. Banuiesc ca asa procedeaza cu toti avocatii”, a spus Bogdan Gheorghita.

Nu este prima data cand Porumboiu intra in conflict cu aparatorii sai. In anul 2016, avocata vasluiana Oana Iovu a fost atacata prin declaratii date presei, de Adrian Porumboiu. Asta dupa ce Oana Iovu castigase mai multe procese pentru firmele lui Porumboiu. Acest conflict a pornit tot de la bani.

Ce sustine Porumboiu

In plangerile depuse Adrian Porumboiu sustine ca respectivul contract de asistenta juridica nu a mai fost finalizat si de aceea nu are de ce sa plateasca cei 24.000 euro. „Acest contract nu si-a mai produs efectele deoarece in anul 2017 cand m-am prezentat la DNA impreuna cu domnul Bogdan Gheorghita, doamna procuror ne-a atras  atentia ca suntem in fata unei interdictii legale. In acest context, am discutat cu domnu avocat si am convenit ca pentru a nu plana nici cea mai mica suspiciune asupra urmaririi penale efectuata in dosar sa renuntam la contractul de asistenta juridica urmand sa fie angajat in alte dosare pe baza de contract”, a aratat Adrian Porumboiu.

Cu toate acestea judecatorii au stabilit ca Porumboiu ii datoreaza lui Bogdan Gheorghita suma de 24.000 euro.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.