Update! Focare de Covid la Spitalul Parhon si la Spitalul Sfantul Spiridon. Video

4635
Spitalul Parhon
Spitalul Parhon

Directia de Sanatate Publica a emis doua comunicate de presa in care a confirmat existenta focarelor de Covid la cele doua unitati medicale din Iasi. ”Având în vedere depistarea noului coronavirus la 3 paciente internate la Secţia de Nefrologie din  cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat imediat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea tuturor contacţilor direcţi precum şi testarea pacienţilor  şi a personalului medical din cadrul acestei secţii. În urma testărilor efectuate, până în prezent, au fost depistaţi pozitiv 8 pacienţi şi 6 cadre medicale de la secţia de Nefrologie. Pe data de 5 aprilie 2020, au fost efectuate 67 de recoltări, 44 de la personalul medical şi 23 de la pacienţii acestei sectii. Facem precizarea că în momentul de faţă mai sunt teste în lucru. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare”, se arata in comunicatul privind situatia de la Parhon.

Situatia de la Spiridon

Intr-un alt comunicat de presa Directia de Sanatate Publica arata ca a fost demarata o ancheta epidemiologica si la Spitalul Sfantul Spiridon. ”In urma confirmării unor cazuri de COVID-19 la Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi,  Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică. În urma testărilor efectuate la secţia de ortopedie, pană în prezent au fost depistaţi cu noul coronavirus 6 pacienţi, dintre care 3 din judeţul Botosani. Toţi aceştia s-au prezentat pentru internare la unitatea medicală în perioada 23.04 – 30.04.2020. De asemenea, rezultatele de laborator au evidenţiat prezenţa virusului şi la 7 cadre medicale, 3 asistenţi medicali şi 4 infirmieri. Până în prezent, au fost efectuate 139 de recoltări, 108 de la personalul medical şi 31 de la pacienţii acestei secţii. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare şi urmăreşte să stabilească în continuare toţi contacţii direcţi.

STIREA INITIALA

Focar de Covid la Spitalul Parhon. Urmeaza Spiridon?

@ Nu mai putin de 7 persoane care au nevoie de dializa au fost infectate cu Covid @ S-ar parea ca  au contractat virusul la Centrul de Dializa de la Parhon unde exista suspiciunea ca au fost infectata si cadre medicale

Un numar de 7 pacienti care au nevoie de dializa au fost adusi in aceasta dimineata la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva deoarece s-au infectat cu Covid 19. Potrivit primelor informatii obtinute de autoritati, cei 7 pacienti au contractat virusul la Centrul de Dializa de la Spitalul Parhon. „Deocamdata nu avem o situatie clara. Nu pot sa va dau mai multe amanunte. Deocamdata avem 7 pacienti care au nevoie de dializa”, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi. Mai mult decat atat, exista suspiciunea ca si unele cadre medicale de la Centrul de Dializa au fost infectate si in acelasi timp ar fi aparut un nou focar la Spitalul Sfantul Spiridon. Vom reveni cu amanunte legate de situatia de la cele doua spitale.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.