Fostul şef al Poliţiei Locale Iaşi vrea să mai scape din pedeapsa primită! Liviu Hliboceanu speră ca judecătorii să fie îngăduitori cu el (EXCLUSIV)

1528
Liviu Hliboceanu
Liviu Hliboceanu

@ Fostul şef al Poliţiei Locale Iaşi vrea să mai scape din pedeapsa primită în dosarul intitulat generic „Amanta” @ Astfel, Liviu Hliboceanu speră ca judecătorii să fie îngăduitori cu el @ „Mâna dreaptă” a fostului primar Gheorghe Nichita a formulat recent o contestaţie la executare la Curtea de Apel Iaşi @ Amintim că Hliboceanu a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul „Amanta”

Fostul şef al Poliţiei Locale Iaşi vrea să mai scape din pedeapsa primită în dosarul intitulat generic „Amanta”! Aşadar, Liviu Mihai Hliboceanu speră ca judecătorii să fie îngăduitori cu el.

Recent, „mâna dreaptă” a fostului primar Gheorghe Nichita a formulat o contestaţie la executare la Curtea de Apel Iaşi. Primul termen al acestei contestaţii a fost stabilit de instanţă pentru data de 8 mai 2023. Acum, urmează ca magistraţii ieşeni să decidă dacă acestuia i se mai poate reduce din pedeapsă.

Fostul şef al Poliţiei Locale Iaşi, pedepsit în dosarul „Amanta”

În august 2022, fostul edil al municipiului Iași, Gheorghe Nichita și Liviu Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare în dosarul „Amanta” la 5 ani, repectiv 4 ani.

„În perioada 25 decembrie 2013 – 30 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, abuzând de funcţia deţinută, respectiv primar al Municipiului Iaşi, l-a determinat pe inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin folosirea necorespunzătoare a resurselor materiale şi umane ale Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi.

Concret, primarul Nichita Gheorghe l-a determinat pe directorul general al Poliției Locale Iași, Hliboceanu Liviu Mihai, să dispună personal sau cu ajutorul inculpatului Avârvarei Ştefan, funcţionarilor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi, să efectueze activităţi de investigaţii în teren sau de supraveghere operativă a unei persoane şi a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi şi producerii unei pagube în cuantum de 13.429,13 lei (prin folosirea resurselor materiale şi umane ale respectivei instituţii).

Totodată, prin săvârşirea infracţiunii, inculpatul Nichita Gheorghe a obţinut un folos nepatrimonial necuvenit costând în informaţiile rezultate din activităţile de investigaţii în teren şi de supraveghere operativă, dar şi un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 58.142,85 lei, întrucât nu a mai fost nevoit să achite această sumă unui detectiv particular specializat pentru a beneficia de informațiile respective.

În perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, în aceeaşi calitate, în mod repetat, i-a determinat pe inculpații Hliboceanu Liviu Mihai și Avîrvarei Ștefan, funcţionari publici în cadrul Poliției Locale Iași, să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obținute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite”, au spus procurorii DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.