Fostul şef al Poliţiei Rutiere a scăpat de dosar datorită prescripţiei! Procesul penal a încetat în cazul nepotului de judecător! FOTO (EXCLUSIV)

5357
Sergiu Anton
Sergiu Anton

@ Fostul şef al Poliţiei Rutiere a scăpat de dosar datorită prescripţiei @ Procesul penal a încetat în cazul nepotului de judecător @ Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au încetat procesul în ceea ce îl priveşte pe Sergiu Nicolae Anton, fostul şef al Poliţiei Rutiere Vaslui şi nepotul fostului judecător Dan Anton

Fostul şef al Poliţiei Rutiere a scăpat de dosar datorită prescripţiei! Procesul penal a încetat în cazul nepotului de judecător! Aşadar, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au încetat ieri procesul în ceea ce îl priveşte pe Sergiu Nicolae Anton, fostul şef al Poliţiei Rutiere Vaslui şi nepotul fostului judecător Dan Anton.

Decizia vine ca urmare a prescripţiei răspunderii penale referitoare la comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

 

Fostul şef al Poliţiei Rutiere a scăpat de dosar

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Sergiu Nicolae Anton a început pe data de 14 iunie 2019. Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată sub acuzaţiile amintite.

„În perioada ianuarie 2016 – martie 2017, inculpatul Sergiu Nicolae Anton, în calitatea de ofiţer de Poliţie, a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția sa, ce au constat în comercializarea mai multor autoturisme achiziționate anterior, în scopul revânzării”, au spus reprezentanţii DNA.

 

Ce au mai spus anchetatorii despre Sergiu Anton

 

Oamenii legii au mai susţinut că Sergiu Anton a administrat în fapt un târg auto, amenajat în municipiul Iași. „Acesta a efectuat activități în legătură cu promovarea, organizarea și modernizarea târgului, a recrutat personal pentru accesul și paza târgului, s-a ocupat de emiterea biletelor, abonamentelor și încasarea chiriei”, au subliniat procurorii DNA.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, în ziua de 24 februarie 2017, Sergiu Anton a condus două autoturisme pe drumurile publice din Iași, deși avea suspendat acest drept.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.