Frații Corduneanu cămătari nemiloși. Apartamentul unui ieșean pentru banii dați cu împrumut

7898
Petronel si Alina Corduneanu si perchezitii
Petronel si Alina Corduneanu si perchezitii

@ Procurorii DIICOT au efectuat astăzi mai multe perchezitii domiciliare la unii dintre frații Corduneanu @ Aceștia sunt acuzați că au vrut să-i ia unui ieșean apartamentul deținut in centru contra sumelor de bani pe care le luase cu împrumut cu dobanzi si de pana la 120 la sută

Acuzații de constituire a unui grup infracțional organizat camătărie și santaj aduse astazi de procurorii DIICOT impotriva unor membri ai clanului Corduneanu. Procurorii au aratat ca acestia au ajuns pana acolo încât au vrut să-i ia unui ieșean un apartament deținut în centrul Iașului contra sumelor de bani pe care acesta le-a luat cu împrumut uneori și cu dobânzi până la 120 la sută. Potrivit unor surse judiciare din acest grup infracțional au făcut parte Petronel Corduneanu, Alina Elena Filip, Valentin Vasile Filip, Florinel Corduneanu, Mihaela Diana Corduneanu, Valentin Chiriac, Marius Vasile Mardare, Fabian Crețu, Petrică Baltanu zis Tamango. Procurorii susțin că Marius Vasile Mardare a aderat la grupul infracțional in anul 2021 si avea rolul de a recupera banii pe care fratii Corduneanu îi dădeau cu camătă. ‘’De la începutul anului 2020 pana in 31.10.2022 numitul Corduneanu Petronel impreuna cu alte persoane pe care le-a coordonat în cadrul grupului infracțional al cărui lider este a imprumutat cu dobândă cuprinse între 20 – 120% persoane care aveau nevoie de diferite sume de bani. După împrumutarea sumelor de bani numitul Corduneanu Petronel atat personal cât și prin persoane interpuse au exercitat presiuni si amenințări asupra debitorilor pentru a recupera sma imprumutata cu camăta dorita’’, se arata in actele de urmărire penală.

De exemplu in perioada decembrie 2021- 19.05.2022, un anume Dănuț Ilincariu a imprumutat de la frații Corduneanu diferite sume de bani ajungand pana la 106.000 euro. În contul împrumuturilor Petronel Corduneanu a urmărit sa obtina de la Ilincariu un apartament in centrul Iasului. Petronel Corduneanu l-ar fi coordonat pe Mardare să exercite presiuni asupra lui Ilincariu pentru recuperarea banilor. Petronel Corduneanu nu a mai intrat in posesia apartamentului deoarece apartamentul de afla intr-un bloc ridicat fara autorizație.

Petronel Corduneanu și iubita judecați pentru șantaj. Au vrut să piardă urma banilor

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.