Frauda la Hotelul de Lux din Bucium. Peste 1 milion de euro s-au evaporat din firma

3711

@ Intrarea in insolventa a Hotelului Diplomat din Bucium la cererea patronilor s-a facut dupa ce un control al Directiei de Lupta Antifrauda Fiscala a scos la lumina activitatile evazioniste din aceasta unitate hoteliera @ Cei care administrau afacerea nu inregistrau in contabilitate toate veniturile @ Cu toate acestea hotelul a acumulat datorii de peste 1 milion de euro iar la cererea administratorilor a fost declarata insolventa

Incep sa iasa la lumina noi detalii privind falimentarea Diplomat House, unul din hotelurile de lux din Iasi, cotat cu 4 stele, edificat in urma cu mai bine de 10 ani de Ioan Haraga, fost sef al Oficiului pentru Protectia Consumatorului Iasi si patron al Complexului de panificatie Belvedere din cartierul Nicolina, langa Biserica Catolica. Astfel, acum se poate spune ca acest hotel a falimentat si din cauza faptului ca cei care l-au administrat au incercat sa fraudeze statul prin neplata taxelor si impozitelor. Astfel, in urma unui control realizat la acest hotel de Directia de Lupta Antifrauda Fiscala, firma s-a ales cu o amenda de 30.500 lei pe care a fost nevoita sa o achite cu putin timp inainte de declararea insolventei (in urma cu ceteva saptamani) si asta deoarece inspectorii antifrauda au putut constata ca firma nu a inregistrat corect in contabilitate veniturile realizate. In urma controlului a fost intocmit procesul verbal nr. 0077702/DGAF.
Astfel, Directia de Lupta Antifrauda a fost descoperite 5 modalitati prin care SC Diplomat House SRL a incalcat legislatia fiscala iar acestea se refera la neinregistrarea in mod corect in contabilitate a veniturilor prin ” emiterea bonului fiscal continând date eronate, sau fara ca acesta sa contina toate datele prevazute de Lege”, „emiterea bonului fiscal conținând date eronate”, emiterea unor inscrisuri de genul ” bon consum restaurant fara valoare fiscala etc. De asemenea s-a mai constatat ca unele venituri, sume considerabile erau incasate pe chitantier in conditiile in care firma era dotata cu casa de marcat. In cursul anului trecut Diplomat House a contestat procesul verbal intocmit de Departamentul de Lupta Antifrauda dar a pierdut definitiv procesul.

Se apropie de faliment cu datorii de 1 milion de euro

Pe data de 30 ianuarie a.c Tribunalul Sindic a aprobat cererea de intrare in insolventa a firmei Diplomat House SRL in conditiile in care din documentele depuse la dosar a reiesit ca firma are datorii de circa 1 milion de euro. In motivarea cererii, debitoarea a aratat ca se afla in situatia de a nu-si mai putea achita datoriile comerciale ajunse la scandenta fata de diversi creditori, datorita situatiei economice dificile si a dificultatilor intampinate in realizarea obiectului de activitate ca datoriile sale depasesc 45.000 euro iar scadenta acestora este depasita cu mai mult de 60 de zile. Asa cum rezulta din actele contabile depuse la dosar coroborate cu lista creditorilor depusa de catre debitoare aceasta are datorii scandente in cuantum total de 4.076.196 lei si nu dispune de lichiditati suficiente pentru achitarea datoriilor scadente”, se arata in sentinta prin care s-a aprobat intrarea in insolventa a firmei.
Printre creditori se numara Garanti Bank care are de recuperat cel putin 250.000 de lei de la aceasta firma iar hotelul a fost gajat pentru creditul acordat. De asemenea un alt creditor este CEC Bank sucursala Iasi care a crediat firma cu 106.000 lei instituind de asemenea o ipoteca asupra imobilului. Un alt creditor este Patria Bank care a acordat firmei un credit de 465.635 lei. Un alt creditor este firma Life Ind care are de recuperat in baza unei sentinte judecatoresti suma de 131.765 lei.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.