Concluzie soc a specialistilor din Iasi: Covid 19 se comporta ca un mutant

9223
Carmen Dorobat
Carmen Dorobat

@ ‘’Cred eu ca profilul pacientului s-a schimbat intr-o oarecarea masura. Daca in primele doua saptamani am avut pacienti cu forme mai usoare sau medii, in prezent am constatat ca apar disfunctii respiratorii la tot mai multi indiferent de varsta’’, a spus prof.dr.Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi @ In prezent spitalul nu mai are locuri la Terapie Intensiva iar cei care pacientii care vor fi intr-o stare grave vor fi redirectionati catre Spitalul de Neurochirurgie

Cel putin in randul pacientilor internati la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi, de cateva zile, Covid 19 a inceput sa se manifeste intr-o forma diferita cauzand si unele disfunctii respiratorii. ‘’Cred eu ca profilul pacientului s-a schimbat intr-o oarecarea masura. Daca in primele doua saptamani am avut pacienti cu forme mai usoare sau medii, in prezent am constatat ca apar disfunctii respiratorii la tot mai multi indiferent de varsta’’, a spus prof.dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Aceasta crede ca virusul sufera modificari dupa ce este transmis de la un individ la altul. ‘’Am fost intrebata de ce cred eu ca s-a intamplat acest lucru. Sunt doua ipoteze, fie acest agent infectios trecand de la individ la indivis isi modifica patogenitatea, capacitatea de a agresa organismul, sa speram ca nu si-o modifica intr-un sens rau pentru noi adica nu devine mai agresiv. Pe de alta parte discutam despre terenul pe care-l intalneste acest virus, varsta, comorbiditati’’, a mai spus Carmen Dorobat.

Foarte multi tineri

Sa precizam ca la spitalul din Iasi sunt adusi pacienti din toata Moldova. Fata de alte zone ale tarii, pacientii cu Covid internati la Iasi sunt ceva mai tineri. ‘’Sunt multi tineri infectati, doi cu forme grave. Cea mai tanara are 27 de ani. Peste 50 la suta din pacientii internati in spital in acest moment au pana in 50 de ani. Am avut numai 2 pacienti care au prezentat o inrautatire a situatiei pe parcurs. Restul pacientilor au o stare generala foarte buna’’, a mai spus Carmen Dorobat.

Nu mai sunt locuri la Terapie Intensiva

Managerul Spitalului de Boli Infectioase a mai adaugat ca spitalul mai are 100 de paturi libere dintr-un total de 300. Mai mult, la Terapie Intensiva nu mai este nici un pat liber. ‘’La Boli Infectioase mai avem 100 de locuri. La maxim se lucreaza la compartimentul de Terapie Intensiva unde nu mai sunt locuri iar pacientii grav infectati vor merge conform protocolului catre Spitalul de Neurochirurgie unde sunt 16 paturi destinate acestor pacienti’’, a incheiat Carmen Dorobat.

 

1 COMENTARIU

  1. Sigur virusul e un mutant, pentru ca nu ataca in weekend. Cel putin asha reiese daca suni la dsp, nu raspunde nimeni. Pe weekend e armnistitiu, daca dsp nu lucreaza nici virusul nu face victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.