Iasul scade numarul de internari cu Covid 19. ‘’VIP-urile’’ mai raman in spital

3050
Covid 19 spitalizare

@ Din cei 33 de pacienti internati cu coronavirus la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi numai 16 au fost din Iasi, restul fiind din Suceava, Bacau, Neamt si Botosani si unul din Prahova @ In nici unul din aceste cazuri boala nu s-a manifestat intr-o forma severa astfel incat de acum incolo cei mai multi dintre acestia vor fi tratati in judetele de unde provin @’’Numai cazurile grave trebuie sa ajunga la Iasi. Am vorbit deja la Suceava care are inca 10 cazuri noi sa le trateze acolo. Vom vorbi si la Neamt’’, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi @ La spitalul din Iasi sunt internati un medic sef, o directoare din Ministerul Sanatatii, un politist de frontiera

Pentru ca deja doua pavilioane ale spitalului sunt ocupate de persoane infectate cu Covid19 si urmeaza ca si un al treilea pavilion sa aiba aceiasi destinatie, conducerea Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva a decis sa ia unele masuri. Astfel, avand in vedere ca in Romania infectia cu Covid19 se manifesta intr-o forma usoara, s-a luat decizia ca Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi sa trateze numai cazurile severe iar cele care sunt inregistrate in alte judete sa fie tratate in spitalele judetene.  Pana acum erau aduse la Iasi toate cazurile de infectie cu coronavirus din Moldova. Asa s-a ajuns ca din cele 33 de internari pentru coronavirus inregistrate la Spitalul din Iasi, mai putin de jumatate sa fie din Iasi, adica 16 cazuri iar 7 sunt din Suceava, 5 cazuri din Neamt, unul din Vrancea, unul din Botosani, 2 din Bacau si unul din Prahova. ‘’La noi infectia cu coronavirus se manifesta intr-o forma mult mai usoara decat in Italia. Nu mai este necesar ca toate cazurile din Moldova sa ajunga la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Am vorbit deja la Suceava care mai are inca 10 cazuri sa le tina in spitalul lor. Numai cazurile grave trebuie sa ajunga la Iasi. Vom vorbi si in judetul Neamt care a inregistrat inca 8 cazuri sa analizeze posibilitatea sa-i trateze la fata locului’’, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase  Sfanta Parascheva din Iasi.

Un singur externat. ‘’VIP-urile’’ raman in spital

De la debutul epidemiei in Romania spitalul din Iasi a externat un singur pacient vindecat un iesean. Intre timp a ajuns in spital Lucian Miron șeful Clinicii de Oncologie din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași, un politist de frontiera dar si ieseana C.G. directorul Departamentului pentru implementare și monitorizare spitale regionale din cadrul Ministerului Sanatatii. Acestia vor trebui sa mai ramana in spital o perioada.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.