Ieşean, în bucluc din pricina unui medicament anti-Covid! Judecătorii au confiscat 53 de cutii cu Arbidol! (EXCLUSIV)

461
Pastila
Pastila

@ Un ieşean a intrat în bucluc din pricina unui medicament anti-Covid @ Recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au confiscat 53 de cutii cu Arbidol de la Narcis Bogdan Frunză @ Conform anchetatorilor, acesta ar fi încercat să vândă în mod nelegal medicamentul pe un site de specialitate

Un ieşean a intrat în bucluc din pricina unui medicament anti-Covid! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au confiscat recent 53 de cutii cu Arbidol de la Narcis Bogdan Frunză! Conform anchetatorilor, acesta ar fi încercat să vândă în mod nelegal medicamentul pe un site de specialitate.

„Instanta admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul nr. 134/P/2023, intimat fiind Frunză Narcis Bogdan. Dispune confiscarea specială a 53 de cutii cu medicamente antivirale cu denumirea Arbidol, bunuri care au fost depozitate la sediul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului laşi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice”, au spus recent judecatorii ieseni.

În bucluc din pricina unui medicament anti-Covid

 

Procesul a început pe data de 2 august 2023. Prin cererea înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, s-a solicitat confiscarea specială a 53 de cutii cu medicamente antivirale cu denumirea Arbidol. S-a menţionat că soluţia de renunţare la urmărirea penală a fost confirmată prin încheierea Judecătoriei din data de 31.05.2023.

Prin ordonanţa din data de 8.11.2021 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru comiterea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. „Pe 7.11.2021, numitul a oferit spre vânzare pe site-ul OLX un număr de 53 de cutii cu medicamente antivirale cu denumirea Arbidol, fără a deţine autorizaţie de punere pe piaţă sau documente de provenienţă.

Prin ordonanţa din data de 2.12.2021, confirmată prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria laşi, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru comiterea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, constând în aceea că, în urma anunţului publicat pe site-ul OLX pe 8.11.2021, numitul a oferit spre vânzare 53 de cutii cu medicamente antivirale cu denumirea Arbidol pentru care nu are autorizaţie de punere pe piaţă sau acte de provenienţă”, au afirmat oamenii legii.

Ce au mai spus anchetatorii ieşeni

Prin ordonanţa din 23.03.2023 s-a dispus renunţarea la urmărirea penală în cauza având ca obiect comiterea de suspect a infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus sesizarea judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria cu propunerea de luare a măsurii de siguranţă a confiscării cu privire la bunurile deţinute de suspect, respectiv 53 de cutii cu medicamente antivirale cu denumirea Arbidol, bunuri care au fost depozitate la sediul IPJ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

„În noiembrie 2021, suspectul a achiziţionat din Republica Moldova 50 de cutii cu medicamente antivirale Arbidol cu intenţia de a le comercializa în România, acestea fiind introduse în ţară de suspect precum şi de alte persoane rămase neidentificate. Ulterior acestei împrejurări, suspectul a publicat pe site-ul OLX un anunţ în care menţiona că oferă spre vânzare medicamente antivirale Arbidol la preţul de 150 de lei cutia, conform declaraţiei suspectului cutia de medicamente antivirale fiind achiziţionată cu aproximativ 70 de lei. În urma activităţilor desfăşurate de organele de urmărire penală, pe 8.11.2021, suspectul a fost prins de Poliţie în timp ce oferea spre vânzare 3 cutii cu medicamente antivirale Arbidol”, au încheiat oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.