Frații Corduneanu și-au recuperat moșia confiscată de procuror. Bodyguardul lor ramâne și cu banii

5696
Gelu, Florinel Corduneanu si Marius Stoian
Gelu, Florinel Corduneanu si Marius Stoian

@ Tribunalul Iași a ridicat astăzi sechestrul asigurator pe unele din bunurile fraților Corduneanu dar și pe sumele de bani confiscate de la Marius Stoian, bodyguardul acestora @ Fratii Corduneanu și-au recuperat 15 ha de teren la Barnova dar si alte suprafete din Iași si din imprejurimi @ Sechestrul a fost instituit de DIICOT in dosarul in care fratii Corduneanu sunt cercetati pentru cămătărie

Răsturnare de situație în dosarul în care frații Corduneanu sunt cercetați pentru cămătărie. Astfel, magistrații Tribunalului au ridicat sechestru instituit de procurori pe o parte din terenurile fratilor Corduneanu. Astfel, astazi a fost ridicat sechestrul pe 5 suprafețe de teren înregistrate pe numele Anei Maria Vieru, concubina lui Vasilica Corduneanu. Printre terenurile care au scăpat de sechestru se  număra și o suprafață de 15 hectare situată la Vișani in comuna Bârnova. Procurorii au aratat ca si aceasta suprafata a fost obtinuta tot prin cămătărie de la un bărbat pe care fratii Corduneanu l-au imprumutat cu bani iar ulterior l-au împovărat cu dobânzi. ‘’Numiții Corduneanu Florinel și Corduneanu Mihaela Diana l-au identificat în cursul lunii ianuarie 2021 pe numitul Hrițcu Iulian ca fiind o persoană dominată de viciul jocurilor de noroc dar care avea perspectiva intrării în posesia unei părți dintr-o moștenire foarte valoroasă reprezentată de cca 15 hectare teren situat în zona satului Vișani, com. Bârnova, jud.Iași. Astfel, au început să îi acorde împrumuturi cu dobândă profitând de faptul că acesta pierdea banii împrumutați la jocurile de noroc. Având în vedere perspectiva intrării în posesia moștenirii mai sus menționate, membrii grupării nu au acționat ca de obicei, în sensul exercitării de presiuni pentru a recupera fără întârzieri dobânzile lunare, ci au perceput dobânzi lunare foarte mari, punându-i în vedere victimei la anumite termene că suma datorată s-a modificat în sensul cumulării sumelor împrumutate cu dobânzile lunare, la care se calcula noua dobândă. În cadrul grupului infracțional coordonat de numitul Rusu Gheorghe, sumele de bani au fost remise de către numiții Corduneau Florinel și Corduneau Mihaela Diana. Sumele de bani împrumutate numitului Hrițcu Iulian aprațineau numiților Rusu Gheorghe, Corduneanu Mihai, Călin Vasile, Corduneau Florinel și Corduneau Mihaela Diana, cei cinci au acordat împrumuturi repetate urmărind obținerea unor beneficii materiale importante în contextul în care numitul Hrițcu Iulian este moștenitorul unei părți din suprafața de 15 Ha teren’’, se arata in actele de urmarire penala.

Ana Maria Vieru este reprezentata de avocatul Robert Amuntencei.

Bodyguardul si-a recuperat banii

Tot astăzi, judecătorii i-au restituit lui Marius Stoian, unul din bodyguarzii fratiilor Corduneanu, suma de 13.800 lei confiscată după percheziții. Stoian este acuzat ca recupera de la datornici banii pe care fratii Corduneanu îi percepeau sub formă de dobanda la banii dați cu camătă. ‘’ În urma analizelor datelor primite de la WESTERN UNION a fost identificată tranzacția cu ID-ul 9362001973 din care rezultă faptul că numitul Marius Stoian a primit în data de 30.06.2022 suma de 2475 Coroane daneze (1517,89 lei) de la numitul NECULAI PRICOP născut la data de 1991.11.15, titular al postului telefonic cu nr…,aspect care este de natură a crea convingerea că numitul Pricop Neculai a restituit lui RUSU GHEORGHE, doar dobânda pentru suma de 1000 euro care a fost împrumutată la data de11.05.2022’’, se arata in actele de urmarire penala.

Stoian a fost reprezentat de avocatul Cristian Curca (foto).

Frații Corduneanu cămătari nemiloși. Apartamentul unui ieșean pentru banii dați cu împrumut

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.