Incredibil! Seful din Politie arestat pentru trafic de droguri a depus cerere sa i se mareasca leafa

3283
Cristian Danu
Cristian Danu

@ Cristian Danu adjunctul sefului de post din comuna Raducaneni, a fost arestat ieri la 17.30 in dosarul 67/D/P/2018 inregistrat la DIICOT Vaslui pentru savarsirea infractiunii de ”introducerea in tara a drogurilor de mare risc” @ Acesta tocmai facuse o cerere sa i se mareasca leafa cu 1.000 lei dar pentru ca i-a fost respinsa a dat in judecata Inspectoratul Judetean de Politie Iasi

Avea o leafa cam mica pentru un sef de politie, circa 2.250 lei pe luna net dar, asta nu-l scuza deloc si nici nu are cum sa justifice in vreun fel metoda la care a apelat pentru a-si rotunji veniturile. Cristian Danu adjunctul sefului de post din comuna Raducaneni, a fost arestat ieri la 17.30 in dosarul 67/D/P/2018 inregistrat la DIICOT Vaslui pentru savarsirea infractiunii de ”introducerea in tara a drogurilor de mare risc” iar potrivit unor surse ar fi vorba de Ecstasy. Potrivit unor surse Cristian Danu a fost prins in flagrant in timp ce ridica de la un ”furnizor” un colet cu droguri trimis din strainatate. Este incredibil faptul ca in perioada in care procurorii DIICOT Vaslui primisera informatia ca Danu este implicat intr-o retea de trafic de droguri (mijlocul anului 2018) Cristian Danu depusese o cerere la Inspectoratul de Politie Judetean Iasi sa i se mareasca leafa cu 25 la suta. Mai exact, acesta solicitase sa i se plateasca sporul pentru ca este absolvent de studii superioare. Potrivit noilor reglementari acest spor reprezinta 50 la suta din salariul minim pe economie. Prin urmare majorarea solicitata era de vreo 1.000 lei. Acesta nu beneficia de acest spor deoarece nu este absolvent al Academiei de Politie fiind recrutat din sursa externa. Pentru ca nu i-a fost aprobata acesta a dat in judecata IPJ Iasi la Tribunalul Iasi iar la sfarsitul anului trecut a primit sentinta prin care s-a dispus respingerea cererii sale. De aceea tot la sfarsitul anului trecut adica pe 21 decembrie 2018 politisul a formulat recurs la Curtea de Apel iar urmatorul termen de judecata este pe 11 februarie a.c. Curand insa cererea va ramane fara obiect deoarece acesta va fi exclus din Politie.

Ce-i cu banii din declaratia de avere?

In declaratia de avere a lui Cristian Danu cea din anul 2017 cand era deja adjunct al sefului de post din Raducaneni. Potrivit acestei declaratii de avere in anul 2017 Cristian Danu a contractat un credit in valoare de 57.500 lei de la BRD iar in acelasi an a deschis un cont pentru depozit de 56.500 lei la aceiasi banca. Adica a luat bani cu o dobanda de la BRD pentru a-i depune la aceiasi banca. In prezent dobanzile la credite sunt mult mai mari decat cele pentru depozite. Asta daca nu a apelat la acest artificiu in incercarea de a justifica niste bani pe care-i castiga ilegal pentru o ”spalare” a unor venituri ilicite. Cristian Danu a fost arestat pentru 30 de zile.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.