Mincinosilor! Autostrada Iasi-Targu Mures a disparut din bugetul pe anul 2019

2575

@ Cei mai multi dintre politicienii pe care ii are Iasul sunt niste prefacuti, niste mincinosi @ Anul trecut s-au intrecut in promisiuni dupa ce s-a votat Legea pentru autostrada A8 iar acum bugetul de stat nu cuprinde nici un leu pentru realizarea acestui proiect

Catre sfarsitul anului trecut eram asasinati cu comunicate de presa ale celor 17 parlamentari de Iasi care dupa ce s-a votat Legea privind realizarea autostrazii A8 isi arogau toate meritele. De le cei din opozitie, PMP, PNL pana la cei de la putere toti parlamentarii de Iasi se bateau cu pumnul in piept sustinand ca au pus umarul la relizarea acestui proiect. Publicarea noului proiect de buget pentru anul 2019 a dovedit inca o data ca sunt niste mincinosi demagogi demni de dispret. Asociatiile
Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreuna pentru A8 și Moldova Vrea Autostrada cele care sustin cu vehementa acest proiect de o importanta capitala pentru economia Moldova protesteaza fata de aceasta situatie. „O nouA actiune sfidatoare a Guvernului la adresa Moldovei. Constructia Bugetului National pe anul 2019, anuntat astazi, confirma temerile repetate public de catre asociatiile civice ce lupta pentru realizarea de infrastructura mare în regiune: ignora cu desavarșire o urgenta regionala și nationala, Autostrada A8, Ungheni-Iași-Targu Mureș.Alocarea bugetara pentru acest proiect este zero”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de cele trei asociatii.

Guvernul Dancila si Dragnea sfideaza Iasul

Reprezentantii celor trei asociatii arata ca inca o data ca Guvernul Dancila nu a tinut cont de dorintele iesenilor. ”
Masterplanul General de Transport al Romaniei (MPGTR) și Legea privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii, Iaşi-Targu Mureş, ultima adoptatA la sfarșitul anului trecut în urma unui lung șir de proteste publice, actiuni de strada și presiuni ale societatii civile din Moldova, nu au contat absolut deloc în structura bugetara pentru anul în curs. Guvernul Dancila-Dragnea-Valcov a ales sa continue apasat șirul de gesturi sfidatoare la adresa a peste patru milioane de romani, locuitori ai regiunii, care considera conexiunea urgenta cu Vestul ca fiind conditia esentiala pentru anularea subdezvoltarii. Lipsa alocarii bugetare amana pe termen nedefinit sau chiar anuleaza șansa Moldovei – o zona cu rata de emigrare de 25%, în pericol major de colaps demografic – de a-și regasi drumul spre bunastare.
Aceasta actiune a Guvernului Dancila-Dragnea-Valcov, inconștienta și umilitoare, este pe deplin antinationala și poate genera grave dezechilibre sociale.Asociatiile ce promoveaz construirea de autostrazi în Moldova protesteaza împotriva actualei constructii bugetare și cere imperativ amendarea actualului proiect și alocarea resurselor financiare necesare pentru pornirea lucrarilor.
Construirea urgenta a Autostrazii A8, Ungheni-Iași-Targu Mureș este categoric și fara tagada o problema de siguranta nationala!”, se mai arata in comunicatul de presa.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.