Justitia socheaza. Droguri gratis in cluburile din Iasi, pedeapsa traficantului injumatatita

4894

@ Judecatorii Curtii de Apel Iasi a decis ieri sa reduca cu jumatate pedepsa primita de un tanar care a fost prins in timp ce vindea droguri in cluburile din Iasi @ Vlad Hutanu isi racola victimele oferindu-le droguri gratuit pana cand deveneau dependente si erau nevoita sa cumpere tot de la el, fiind vorna despre Ectasy si cannabis @ Pe data de 26 aprilie Tribunalul l-a condamnat pe Hutanu la 4 ani de inchisoare dar ieri Curtea de Apel a decis ca acesta sa primeasca numai 2 ani

Decizia suprinzatoare a magistratilor ieseni de la Curtea de Apel Iasi, in cazul unui tanar de 24 de ani care a fost prins de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) in timp ce vindea droguri prin cluburie din Iasi. Vlad Hutanu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT dupa ce s-a constatat ca a a a procurat, 2.000 de grame de cannabis din care a vandut 1.500 grame la pretul de 50/80 lei pe gram iar cantitate de 150 de grame a oferit-o gratuit. Procurorii au stabilit ca Hutanu oferea gratuit anumite cantitati de droguri pentru ca victimele ”sa dea de gust” sau sa devina dependende astfel incat dupa aceea sa fie nevoite sa cumpere stupefiantele tot de la el. De asemenea, procurorii au mai constatat ca Hutanu a reusit sa vanda un cluburile iesene o cantitate importanta de Ecstasy.” In perioada vara anului 2014- octombrie 201 7, in mod repetat si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul Hutanu Vlad a procurat, transportat si detinut, fara drept, un numar de cca 200 comprimate ecstasy ( MDMA ), si cantitatea de cca 35 grame MDMA sub forma de substanta pulverulenta cristalizata, droguri de mare risc”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii DIICOT.
Din cele 200 de capsule de Ecstasy, 100 le-a vandut la un pret de 70-80 lei pe comprimat, 50 le-a oferit gratuit pentru a racola clienti. De asemenea a oferit gratuit si 50 de grame de MDMA (Ectasy pulbere). In rechizitoriu se mai arata ca Hutanu a intrat in atentia procurorilor DIICOT cand a fost prins ”la data de 31.07.2014 de catre lucratorii de politie din cadrul Politiei municipiului Iasi, avand asupra sa un plic din hartie continand cantitatea de 0,6 grame fragmente vegetale in care s-a pus in evidenta AKB-48, drog de mare risc”.

Petreceri cu droguri in ”Answer”

Unul din cluburile in care se vindeau drogurile este Answer Club din zona garii. ”In scurt timp, inculpatul a devenit cunoscut de catre participantii – consumatori de droguri de la petrecerile/evenimentele cu specific tehno organizate in clubur, cu precadere in clubul „ Answer Club ” ca una dintre persoanele care detinea în permanenta si la care puteau apela pentru procurarea de droguri de risc si mare risc. Tranzactiile cu droguri aveau loc fie in interiorul clubului, in general la toaleta acelui club pentru a nu fi sesizate, fie in imprejurimile clubului din aceleasi considerente. Hutanu a fost retinut dupa ce a fost oprit politistii de la Sectia 2 pe data de 1.11.2017, ora 0.15, in timp ce patrulau in Zona Garii. Acesta oprise neregulementar si pentru ca devenise agitat eu efectuat o perchezitie corporala. Politistii au gasit asupra lui droguri, canabis si Ectasy. A fost arestat preventiv si trimis in judecata de ofiterii DIICOT in februarie a.c. In luna aprilie a fost condamnat de Tribunalul Iasi la 4 ani de inchisoare, si dupa cum s-a precizat si mai sus, ieri Curtea de Apel a redus pedeapsa la jumatate. S-a tinut cont de faptul ca acesta si-a recunoscut faptele. Avand in vedere ca acesta este arestat preventiv de cand a fost prins, Hutanu poate iesi din inchisoare peste maxim un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.